Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αλκοολούχο ποτό από κούμαρα

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΜπεκιολάρι, Ενέα
dc.contributor.authorΓεωργάρας, Λάμπρος
dc.date.accessioned2024-07-23T09:34:38Z
dc.date.available2024-07-23T09:34:38Z
dc.date.issued2023-07-18
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/7153
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-6985
dc.description.abstractΤο φυτό Arbutus unedo, αλλιώς γνωστό ως φράουλα, δίνει τον καρπό που στην Ελλάδα είναι γνωστός ως κούμαρο και έχει ιδιαίτερη σημασία για την οικονομία. Τα διάφορα μέρη του φυτού βρίσκουν εφαρμογές σε διάφορους τομείς, καθώς από διαδικασίες ζύμωσης και απόσταξης μπορούμε να παραλάβουμε προϊόντα όπως μέλι, μαρμελάδα, αλκοολούχα ποτά κλπ, ενώ χρησιμοποιούνται ευρέως και στη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία καλλυντικών. Συγκεκριμένα, έχει δειχθεί ότι το φυτό διαθέτει αντιμικροβιακές, αντικαρκινικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η διαδικασία της παραγωγής αποσταγμάτων ύστερα από την επεξεργασία των καρπών του φυτού έχει ενδιαφέρον και οι διάφορες πτητικές ενώσεις που περιέχονται σε αυτά προσδίδουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στην οσμή και γεύση τους. Στην παρούσα εργασία αναλύονται όλα τα παραπάνω και παρουσιάζεται η ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επεξεργασία του φρούτου για να αποκτήσουμε το τελικό προϊόν . Επίσης και η σύγκριση μεταξύ δυο διαφορετικών αποσταγμάτων από κούμαρα , εμπορίου και πειραματικού , σε διάφορες χημικές ενώσεις με την μέθοδο αέριας χρωματογραφίας. Και τα δυο αποστάγματα περιέχουν τις χημικές ενώσεις που προσδίδουν ευχάριστη γεύση και οσμή με διαφορά ότι το απόσταγμα του εμπορίου είναι πιο ισορροπημένο.el
dc.format.extent48el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΑπόσταξηel
dc.subjectΚούμαροel
dc.subjectΑναλύσειςel
dc.subjectArbutus unedoel
dc.subjectΟργανοληπτικά στοιχείαel
dc.titleΑλκοολούχο ποτό από κούμαραel
dc.title.alternativeAlcohol beverage from koumarael
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΜπερής, Ευάγγελος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedΑrbutus unedo, also known as Strawberry Tree, produces a fruit that in Greece is commonly known as “koumaro” and it is of significant financial interest. The various parts of the tree have applications in multiple fields, since the processes of fermentation and distillation are used for products such as honey, jam, alcoholic beverages, etc., while Arbutus unedo is also widely used in pharmaceutical and cosmetics industries. In particular, it has been shown that the tree has antimicrobial, anticancer, antioxidant and anti-inflammatory properties. The process of distillation is interesting, and the chemical composition of distillate fractions is responsible for the characteristic smell and taste of the products. In this work, we will analyze all the above issues and we will give an example of the chemical composition of two different Greek fruit distillates “koumaro” . Both distillates contain the chemical compounds that provide a pleasant taste and aroma, with the difference being that the commercial distillate is more balanced.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές