dc.contributor.advisor | Tsakali, Efstathia | |
dc.contributor.author | Τροχούτσου, Αντωνία | |
dc.date.accessioned | 2024-08-08T08:34:11Z | |
dc.date.available | 2024-08-08T08:34:11Z | |
dc.date.issued | 2024-07-29 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/7320 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-7152 | |
dc.description.abstract | Η διασφάλιση της ασφάλειας και την ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων μιας εταιρίας αποτελεί τη βάση οποιασδήποτε παραγωγικής διαδικασίας. Η παρούσα διπλωματική εργασία παρουσιάζει ένα ιδιαίτερο και ταυτοχρόνως αποτελεσματικό σύστημα καθαρισμού Cleaning In Place (CIP) καθώς και την διαχείριση παρασίτων στην αρτοβιομηχανία.
Σήμερα το συγκεκριμένο σύστημα αποτελεί το πιο γρήγορο και αποτελεσματικό κλειστό σύστημα καθαρισμού, εξασφαλίζοντας την ποιότητα, την ασφάλεια, την γρήγορη και αποτελεσματική καθαριότητα.
Υπάρχουν τέσσερις παράγοντες (μηχανική δύναμη, χημική δράση, εφαρμογή θερμότητας, χρόνος) που δύναται να προσαρμόζονται στο σύστημα ανάλογα τις ανάγκες της κάθε βιομηχανίας. Επιπλέον, παρουσιάζονται όλοι οι χρησιμοποιούμενοι τύποι του συστήματος.
Αναπτύσσεται πλήρως το πρωτόκολλο που χρησιμοποιείται στην αρτοβιομηχανία, οι λόγοι και οι ανάγκες που προκλήθηκαν ώστε να αναπτυχθεί το συγκεκριμένο σύστημα. Επιπλέον, δίνεται πλήρης αναφορά στην λειτουργικότητα και τα χαρακτηριστικά της υγρής μαγιάς καθώς και οι λόγοι για τους οποίους επιλέχθηκε
το συγκεκριμένο σύστημα. Όπως θα ειπωθεί και στην συνέχεια η υγρή μαγιά αποτελεί ύλη μικροβιολογικά ευαίσθητη και μπορεί να δημιουργήσει έντονα παραγωγικά προβλήματα. Πάνω σε αυτό το στοιχείο προσαρμόζεται το συγκεκριμένο σύστημα με στόχο να εξαλείψει οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει στο σύστημα η δράση της υγρής μαγιάς.
Τέλος, κομμάτι της παρούσας διπλωματικής εργασίας αποτελεί και η διαχείριση παρασίτων στην αρτοβιομηχανία. Η τήρηση ορθών πρακτικών, η σωστή και τακτική εκπαίδευση του προσωπικού αποτελούν βασικό κομμάτι για την αποτελεσματική διαχείριση και παρουσία των παρασίτων. | el |
dc.format.extent | 58 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Cleaning In Place | el |
dc.subject | CIP | el |
dc.subject | Συστήματα καθαρισμού | el |
dc.subject | Αρτοβιομηχανία | el |
dc.subject | Έλεγχος μιασμάτων | el |
dc.subject | Pest Control | el |
dc.title | Υγιεινή σε βιομηχανίες παραγωγής αρτοσκευασμάτων : CIP συστήματα καθαρισμού και έλεγχος μιασμάτων | el |
dc.title.alternative | Hygiene in bakery production industries : CIP systems and Pest Control | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | Tsaknis, John | |
dc.contributor.committee | Παπαδοπούλου, Όλγα | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.contributor.master | Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | Ensuring the safety and quality of a company's products is the basis of any productionvprocess. This thesis presents a special and at the same time effective Cleaning In Place (CIP) cleaning system as well as pest management in the bakery industry.
Today this system is the fastest and most effective closed cleaning system, ensuring quality, safety, fast and efficient cleaning.
There are four factors (mechanical force, chemical action, heat application, time) that can be adapted to the system according to the needs of each industry. In addition, all the types of system used are presented.
The protocol used in the bakery industry, the reasons and the needs that led to the development of this system are fully developed. In addition, a full account is given of the functionality and characteristics of liquid yeast and the reasons why this system was chosen. As will be said later on, liquid yeast is a microbiologically sensitive
material and can cause severe production problems. It is on the basis of this element that the specific system is adapted in order to eliminate any problem that the action of the liquid yeast may cause in the system.
Finally, part of this thesis is also the management of pests in the bakery industry. Adherence to good practices, proper and regular training of staff is a key part for the effective management and presence of pests. | el |