Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη της εκχυλισματικής ικανότητας της ρητίνης πεύκης χαλεπίου στις ζυμώσεις και μελέτη της οξειδωτικής της ικανότητας

dc.contributor.advisorΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.authorΛιάτης, Σωτήριος
dc.contributor.authorΜαρκάτη, Όλγα
dc.date.accessioned2021-07-29T06:45:37Z
dc.date.available2021-07-29T06:45:37Z
dc.date.issued2021-07-12
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/997
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-848
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον ρητινίτη οίνο ο οποίος παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως αποδεικνύεται από αρχαιολογικά ευρήματα και γραπτές αναφορές. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκε ως οίνος ονομασίας κατά παράδοση ως αποκλειστικό ελληνικό προϊόν. Σύμφωνα με την νομοθεσία «ρετσίνα» είναι ο οίνος που παράγεται στην Ελλάδα από γλεύκος σταφυλιών επεξεργασμένο με ρητίνη Πεύκης Χαλεπίου (Pinus Halepenis). Σκοπός της παρούσας ερευνητικής εργασίας ήταν η μέτρηση της εκχυλισματικής και αντιοξειδωτικής ικανότητας της ρητίνης Πεύκης Χαλεπίου με τις μεθόδους Folin-Ciocalteu και DPPH. Αρχικά γίνεται εκτενής αναφορά στην προέλευση, καλλιέργεια και αξιοποίηση της ρητίνης καθώς και της χημικής της σύστασης. Ακολουθούν τα πρωτόκολλα μέτρησης αντιοξειδωτικής ικανότητας και το πειραματικό μέρος της πτυχιακής εργασίας με τους αντίστοιχους υπολογισμούς.el
dc.format.extent61el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΡητίνηel
dc.subjectΡητινίτης οίνοςel
dc.subjectΧαλέπιος πεύκηel
dc.subjectΡετσίναel
dc.subjectΑντιοξειδωτική δράσηel
dc.subjectΜέθοδος DPPHel
dc.subjectΜέθοδος Folin-Ciocalteuel
dc.subjectΑιθέρια έλαιαel
dc.titleΜελέτη της εκχυλισματικής ικανότητας της ρητίνης πεύκης χαλεπίου στις ζυμώσεις και μελέτη της οξειδωτικής της ικανότηταςel
dc.title.alternativeStudy of the extractive capacity of the aleppo pine resin in fermentation and study of the oxidative capacityel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΝικολού, Βασίλειος
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe topic of the following thesis is resigned wine (retsina), which is being made through thousands of years as it was proven from archeological findings and written reports. The last years retsina was authenticated as Traditional Designation Wine and exclusively Greek product. According to the law restriction, retsina is a wine of Greece made by infusing wines with resin from Aleppo pine trees (Pinus Halepenis). The aim of this certain thesis was to calculate the extractive and antioxidant capacity of Aleppo pine’s resin by using the Folin-Ciocalteu method and DPPH. The first part is referred to the origin, cultivation and usage of resin, but also its chemical composition, too. Followed by the protocols about the extractive capacity readings, and lastly by the experimental part, where the results of the readings can be found.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές