Now showing items 1-6 of 6

    • Εμπλουτισμός επεξεργασμένου φρούτου με βιταμίνη C 

      Τέφα, Παναγιώτα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-01)
      Στη σύγχρονη εποχή όπου ο τομέας των τροφίμων γίνεται όλο και πιο απαιτητικός, είναι λογικό πως υπάρχει αρκετή ζήτηση για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών προς παραγωγή τροφίμων, τα οποία θα έχουν εξίσου καλή ποιότητα και ...
    • Εξόρυξη κειμένου στην ανασκόπηση βιβλιογραφίας και την τεκμηριωμένη ιατρική 

      Γρηγοροπούλου, Μαρίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-11-02)
      Η εφαρμογή της τεκμηριωμένης ιατρικής απαιτεί την συνεχή ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές, πράγμα ολοένα και πιο δύσκολο λόγω του αυξανόμενου όγκου νέων επιστημονικών δημοσιεύσεων. Αυτή ...
    • Επεξεργασία μεταβολομικών δεδομένων με φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού 

      Κολάκη, Ευμορφία Άννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
      Η παρούσα διπλωματική έχει ως σκοπό την εφαρμογή της γλώσσας προγραμματισμού R καθώς και μεθόδων πολυμεταβλητής στατιστικής ανάλυσης σε δεδομένα μεταβολομικής από φασματοσκοπία Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR). ...
    • Ολιστική ανάλυση μητρικού πρωτογάλακτος με φασματοσκοπία υπερύθρου 

      Ανδριάς-Σταματόπουλος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-08-30)
      Το μητρικό γάλα είναι ο ιδανικός τρόπος θρέψης για τα νεογνά, όπως είναι εμφανές από τις διάφορες αναλυτικές έρευνες που έχουν διεξαχθεί για τη σύνθεσή του και την επίδρασή του στην ανάπτυξη, υγεία και φυσιολογική ...
    • Προσδιορισμός IgA αντισωμάτων στο μητρικό γάλα 

      Δημητροπούλου, Γεωργία; Γεωργαράκη, Αικατερίνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-28)
      Η σύνθεση του ανθρώπινου γάλακτος και συγκεκριμένα των IgA αντισωμάτων είναι δυναμική και μπορεί να ποικίλλει μεταξύ πολλών μητρικών παραγόντων και χαρακτηριστικών του νεογνού που επηρεάζουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα. ...
    • Φυσικά συστατικά με ανασταλτική δράση έναντι της ενζυμικής αμαύρωσης τροφίμων 

      Μιχαήλ, Ευέλθων (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)
      Βασικό αντικείμενο της μελέτης της παρακάτω εργασίας είναι η χρήση φυσικών συστατικών για τον έλεγχο και περιορισμό της ενζυμικής αμαύρωσης σε τρόφιμα. Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναζητηθούν από την βιβλιογραφία ...