• Σύγκριση μεθόδων εκχύλισης βακτηριακού DNA και μοριακών τεχνικών για την ανίχνευση τροφιμογενών παθογόνων 

      Χορμόβας, Χρυσοβαλάντης-Ιωάννης; Τσέτσο, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)
      Οι λοιμώξεις που προκαλούνται από τροφιμογενή παθογόνα βακτήρια αποτελούν ακόμα και σήμερα ένα φλεγόμενο ζήτημα για την δημόσια υγεία και την κοινωνία. Ο αριθμός των ετήσιων λοιμώξεων είναι σημαντικός με αποτέλεσμα ...
    • Σύγχρονες μέθοδοι ανίχνευσης ιών στα τρόφιμα 

      Παπαδόπουλος, Αναστάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
      To θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η ανίχνευση των ιών στα τρόφιμα με μοντέρνες μεθόδους. Οι ιοί έχουν γονιδίωμα, DNA ή RNA και επίσης έχουν την ικανότητα να προσαρμόζονται στις συνθήκες συγκεκριμένων βιότοπων, ...
    • Συμπληρώματα διατροφής και η φαρμακολογική τους δράση 

      Δημητρίου, Φωτεινή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-28)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως θέμα τα συμπληρώματα διατροφής και τη φαρμακολογική δράση που παρουσιάζουν. Τα συμπληρώματα διατροφής καταναλώνονται από τον άνθρωπο ώστε να καλύψουν ορισμένες διατροφικές ανάγκες και ...
    • Τα αποτελέσματα των συμπληρωμάτων διατροφής στην αθλητική επίδοση και η τοξικότητά τους 

      Καρκάνης, Γιώργος; Καρκάνης, Ηλίας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)
      Ο σκοπός αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη της χρησιμότητας που έχουν τα συμπληρώματα διατροφής στον τομέα του αθλητισμού αλλά και ο κίνδυνος από την τοξικότητα που μπορεί να προκύψει κατά την χρήση τους. Για να ...
    • Ταυτοποίηση μεταβολιτών οξυγαλακτικών βακτηρίων 

      Λόκα, Κλαούντιο (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-12)
      Η ζύμωση διαφόρων τροφίμων από τα βακτήρια του γαλακτικού οξέος αποτελεί μια από τις παλαιότερες μορφές βιοσυντήρησης, που εφαρμόζεται στην ανθρωπότητα. Οι ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ των βακτηριών αποτελούν ένα φαινόμενο ...
    • Τοξικές ουσίες στην αγροδιατροφική αλυσίδα και μέθοδοι ανίχνευσης 

      Καντάρη, Βασιλική-Γεωργία; Χάλαρη, Βικτωρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)
      Στη σημερινή εποχή, η γεωργία και η κτηνοτροφία έχουν εντατικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό, προκειμένου να καλυφθεί η παγκόσμια ζήτηση, αλλά και για να αυξηθεί η ποιότητα και να μειωθούν οι πιθανές απώλειες από ασθένειες των ...
    • Τοξικότητα προσθέτων τροφίμων 

      Πτήνης, Δημήτρης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)
      Διαφορετικοί τύποι πρόσθετων προστίθενται στα τρόφιμα για να επιτευχθούν τα επιθυμητά χαρακτηριστικά όπως η γεύση, η συντήρηση και η γλυκύτητα. Οι Διεθνείς Διασκέψεις για την Εναρμόνιση, ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας ...
    • Τοξικότητα φυτικών ουσιών 

      Ζέρβα, Μαρία; Αρβανιτίδη, Φωτεινή - Πηνελόπη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-01)
      Βασικό αντικείμενο μελέτης της παρακάτω εργασίας με τίτλο «Τοξικότητα Φυτικών Ουσιών» αποτελεί η τοξικότητα που εμφανίζουν διάφορα φυτά από την αρχαιότητα έως και σήμερα. Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναζητηθούν από την ...
    • Χαρακτηρισμός μικροβιώματος στο μητρικό γάλα 

      Βιδάλη, Δέσποινα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-26)
      Ο θηλασμός συνδέεται με σημαντικά οφέλη για την υγεία των βρεφών. Εκτός από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και τα βιοε-νεργά συστατικά, το μητρικό γάλα περιέχει επίσης μια ποικιλία μικροβίων, ...