• Ζύμωση κόκκων καφέ με βακτήρια και ζύμες και αξιολόγηση των χαρακτηριστικών του παραγόμενου ροφήματος καφέ 

      Γκούρλια, Σαββούλα; Κάτσινος, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
      Ο καφές είναι εδώ και πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στις ζωές των περισσότερων ανθρώπων. Κατέχει σημαντικές θέσεις στην οικονομία και στην πολιτισμική κληρονομιά πολλών χωρών και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί ...
    • Ζυμούμενες ελιές 

      Πεφάνης, Κωνσταντίνος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-28)
      Στην συγκεκριμένη εργασία, γίνεται μια πρώτη αναφορά στη επεξεργασία που υπόκεινται οι επιτραπέζιες ελιές . Η εργασία αναδεικνύει τις κύριες μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς όπως εφαρμόζονται παγκοσμίως καθώς ...
    • Ζυμώμενα αλλαντικά 

      Τομάζου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-01)
      Στην παρούσα έρευνα μελετήθηκε η παραγωγική διαδικασία των ζυμώμενων αλλαντικών, οι πιθανοί κίνδυνοι καθώς και οι μέθοδοι αποφυγής τους. Αναλυτικότερα μελετήθηκε η διαδικασία της ζύμωσης και τα χαρακτηριστικά της, η ...
    • Η βιωσιμότητα της Listeria monocytogenes στα μαλακά άσπρα τυριά 

      Καλτσά, Ηλέκτρα Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-30)
      Δύο μοριακά ταυτοποιημένα στελέχη Lactobacillus lactis και Bifidobacterium longum ή-ταν διαθέσιμα και από προηγούμενα αποτελέσματα είχε διαπιστωθεί ότι παρήγαγαν γα-λακτικό και οξικό οξύ καθώς και γαλακτικό, οξικό και ...
    • Η διαχείριση της προσθήκης αφομοιώσιμου αζώτου στη ζύμωση υδρόμελου 

      Γκίνης, Αλέξιος; Ρίζος, Αχιλλέας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-23)
      Στην παρούσα εργασία, η οποία αποτελεί κατά βάση μια βιβλιογραφική έρευνα για την παραγωγή υδρόμελου, αρχικά παρουσιάζουμε την ιστορία, τους τρόπους παραγωγής και την σύσταση του μελιού και του υδρόμελου. Το μέλι είναι ...
    • Η επίδραση του αρχικού pH στην ζύμωση και τα χαρακτηριστικά του υδρόμελου 

      Ασλόγλου, Σαββίνα; Παπαστεργιάδη, Βικεντία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-11)
      Το υδρόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βασική πρώτη ύλη το μέλι, αυτός είναι και ο λόγος που διαφέρει από τον οίνο, αν και αρκετοί θα έλεγαν ότι γευστικά είναι παρόμοια. Τα συστατικά του είναι μέλι, νερό και μαγιά ...
    • Μέθοδοι επεξεργασίας των επιτραπέζιων ελιών. Η διαδικασία ζύμωσης και η προσθήκη εναρκτήριων καλλιεργειών 

      Πατσιλίβα, Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)
      Η παρούσα εργασία περιγράφει μεθόδους επεξεργασίας της επιτραπέζιας ελιάς με έμφαση στην διαδικασία της ζύμωσης που αποτελεί το καθοριστικότερο στάδιο της συνολικής επεξεργασίας και την εφαρμογή των εναρκτήριων καλλιεργειών ...
    • Μελέτη του μικροβιώματος της ποικιλίας Αγιωργίτικο από την Π.Ο.Π. ζώνη της Νεμέας μέσω της κλασσικής μικροβιολογικής ανάλυσης 

      Μάντζος, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-30)
      Η παρούσα εργασία αναφέρεται στη μελέτη του μικροβιώματος σταφυλής και οίνου ποικιλίας Αγιωργίτικο από τις Αρχαίες Κλεωνές της Νεμέας. Το Αγιωργίτικο είναι η μοναδική ποικιλία σταφυλής από την οποία παράγεται οίνος ...
    • Παρασκευή χαρουπόμελου και μελέτη βιοδραστικότητας 

      Κώνστα, Ινώ-Ανελίζα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον των επιστημόνων τροφίμων έχει στραφεί στη μελέτη των φυσικών αντιοξειδωτικών και τις πηγές προέλευσής τους, με σκοπό την αντικατάσταση των συνθετικών αντιοξειδωτικών. Μία πηγή πλούσια σε ...
    • Σύγχρονες τάσεις στη σοκολατοβιομηχανία: Βελτιστοποίηση παραγωγής, ποιότητα και καινοτομία 

      Κουμουσίδου, Ελένη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-11-17)
      Η σοκολάτα, που αρχικά καταναλωνόταν ως ένα πικρό αλλά ευεργετικό για την υγεία, ζεστό ρόφημα, στη σημερινή της μορφή αναγνωρίζεται ως ένα πολύ δημοφιλές γλύκισμα συνήθως σε μορφή πλάκας, με το όνομά της να προστατεύεται ...
    • Τεχνολογία παραγωγής σοκολάτας 

      Μαδενλόγλου, Ναυσικά; Μαλαπέτσα, Ειρήνη (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-04)
      Αντικείμενο της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η μελέτη των σταδίων μεταποίησης και επεξεργασίας του κακάο, από μικροβιολογική, βιοχημική, μηχανική, φυσικοχημική και τεχνολογική άποψη, σε όλη την διάρκεια της πορείας ...