Browsing by Keywords "Ελεύθερες ρίζες"
Now showing items 1-14 of 14
-
Oξειδωτικό στρες σε διαβητικoύς ασθενείς-μέτρηση επιπέδων αντιoξειδωτικών και oξειδωτικών παραγόντων στoν oρό ασθενών με διάφoρoυς τύπoυς σακχαρώδη διαβήτη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02-26)Αντικείμενo της εργασίας απoτελεί η μελέτη δεικτών oξειδωτικoύ στρες και των επιπέδων oλικών αντιoξειδωτικών σε ασθενείς με διαγνωσμένo Σακχαρώδη Διαβήτη τύπoυ 1 (συμπεριλαμβανόμενoυ τoυ late onset autoimmune-diabetes ... -
Άσκηση και οξειδωτικό στρες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)Η παρούσα διπλωματική εργασία αποτελεί προϊόν βιβλιογραφικής μελέτης και ανασκόπησης της επίδρασης της σωματικής άσκησης στα επίπεδα του οξειδωτικού στρες. -
Αντιοξειδωτικές ενώσεις που συντίθενται στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-21)Η φυσιολογική λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού είναι αδιάρρηκτα συνυφασμένη με τη διαδικασία της αναπνοής, κατά την οποία προσλαμβάνεται απαιτούμενη ποσότητα οξυγόνου. Το οξυγόνο μπορεί να αντιδράσει με τον οργανισμό ... -
Ελεύθερες ρίζες και οξειδωτική δράση στο δέρμα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)Παρουσιάζονται οι ελεύθερες ρίζες και οι τρόποι ανάπτυξή τους, αναλύεται η επίδραση του οξειδωτικού στρες στα κύτταρα του δέρματος. Τέλος αναφέρονται οι περιβαλλοντικοί παράγοντες που επηρεάζουν τον ρυθμό εκδήλωσης οξειδωτικού ... -
Επίδραση της διατροφής στο οξειδωτικό στρες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-11) -
Η επίδραση της αντιοξειδωτικής δράσης των φυσικών εκχυλισμάτων στο οξειδωτικό στρες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-08)Ελεύθερη ρίζα ορίζεται, ένα μόριο ή μοριακό θραύσμα, που περιέχει ένα ή περισσότερα ασύζευκτα ηλεκτρόνια στο εξώτατο ατομικό ή μοριακό τροχιακό. Όταν σχηματίζονται ελεύθερες ρίζες, μπορεί να είναι εξαιρετικά αντιδραστικές ... -
Η χημική σύσταση πριν και μετά την επεξεργασία, η αντιοξειδωτική δράση και οι επιπτώσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-17)Η παρούσα πτυχιακή εργασία, διεξήχθη ώστε να υπάρξει μία συνολική εικόνα, για τα ροφήματα του καφέ και κατά πόσο αυτά, ωφελούν τον ανθρώπινο οργανισμό. Αναφέρονται αναλυτικά όλα τα στάδια, από τη συλλογή έως την άλεση του ... -
Μέτρηση δεικτών οξειδωτικού στρες σε συνθήκες που προσομοιάζουν συνθήκες πτήσεων.
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-10)Η υποξία αποτελεί μια κατάσταση, κατά την οποία ο οργανισμός βρίσκεται σε έλλειψη οξυγόνου για ένα διάστημα. Η υποξία έχει συσχετιστεί με την παραγωγή ελεύθερων ριζών (ROS). Οι ROS, όταν παράγονται στο κύτταρο σε μεγάλες ... -
Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης σε εκχυλίσματα διαφόρων τύπων κανέλας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Η κανέλα είναι ένα φυτό με πλούσιες αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια , έχει απασχολήσει ιδιαίτερα την επιστημονική κοινότητα εξαιτίας των ιδιοτήτων της και έχουν γίνει πολλές μελέτες για ... -
Ο πολύτιμος ρόλος των αντιοξειδωτικών ουσιών στα τρόφιμα και τη διατροφή του ανθρώπου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-10)Ο ανθρώπινος οργανισμός αποτελείται από δεκάδες τρισεκατομμύρια κύτταρα. Αντιμετωπίζει όμως πολλές απειλές είτε από έλλειψη τροφής είτε από επιμολύνσεις. Η σημαντικότερη όμως απειλή που εξετάζουμε στην παρούσα εργασία είναι ... -
Οξειδωτικό Στρες, Άσκηση και Αισθητικά Προβλήματα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10)Η εργασία αυτή μελέτησε το οξειδωτικό στρες, τα αισθητικά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει καθώς και το ρόλο της άσκησης στην εκδήλωση του. Το οξειδωτικό στρες είναι επιβλαβές για την ανθρώπινη υγεία και παίζει σημαντικό ... -
Παραλαβή φυτικών εκχυλισμάτων και συστατικών που χρησιμοποιούνται στην Κοσμητολογία, με σκοπό τη μελέτη της αντιοξειδωτικής τους δράσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-12-13)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον για τη μελέτη των αντιοξειδωτικών μορίων. Η σημαντικότερη ικανότητα των διάφορων κατηγοριών αντιοξειδωτικών (πολυφαινολικές ενώσεις, καροτενοειδή κ.α.), είναι η εξουδετέρωση ... -
Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ... -
Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων ελιάς και μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-16)Χημική σύσταση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτικά. Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων και προσδιορισμός αντιοξειδωτικών.