Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων: Recent submissions
Now showing items 81-92 of 92
-
Βελτιστοποίηση της διεργασίας της ωσμωτικής αφυδάτωσης για την παραγωγή αφυδατωμένων τροφίμων φυτικής προέλευσης με εφαρμογή της μεθοδολογίας RSM (Response Surface Methodology)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)Τα λευκά μανιτάρια (Agaricus bisporus) είναι τα πιο κοινά είδη βρώσιμων μανιταριών, τα οποία αντιπροσωπεύουν το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης μανιταριών. Τα μανιτάρια είναι μια καλή πηγή συμπλέγματος βιταμίνης Β, ... -
Εφαρμογή της έξυπνης συσκευασίας στα τρόφιμα: Σύγχρονες πρακτικές και προοπτικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναπτυχθεί από τους επιστήμονες διάφορες αξιόλογες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της ποιότητας των τροφίμων. Οι τεχνολογίες αυτές χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες, με την πιο σημαντική από ... -
Βιολογικά προϊόντα: απαιτήσεις, εμπόδια πιστοποίησης και διακίνησης, η θέση τους στην αγορά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)Τις τελευταίες δεκαετίες, σε παγκόσμια κλίμακα έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα υπέρ της διατήρησης, της προστασίας και της προαγωγής του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και των ζώων. Το κίνημα αυτό σε συνδυασμό με τα διατροφικά ... -
Η νοθεία των τροφίμων, μελέτη περίπτωσης: η νοθεία του ελαιολάδου – Μοντέλο προσδιορισμού βέλτιστου τρόπου ανάμιξης ποσοτήτων ελαιολάδου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-20)Το ελαιόλαδο αποτελεί ένα φυσικό προϊόν το οποίο λαμβάνεται μόνο με μηχανικές μεθόδους από τους καρπούς (δρύπες) της ελιάς (OleaeuropeaL). Η ιστορία της παραγωγής και κατανάλωσης του χάνεται στο βάθος του χρόνου με τους ... -
Καινοτόμες προσεγγίσεις για την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων σε περιφερειακό επίπεδο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-08)Η παρούσα μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία επικεντρώνεται στην έννοια της αναγνωρισιμότητας των αγροδιατροφικών προϊόντων και στην δυνατότητα να ενισχυθεί αυτή, με υπάρχουσες, προτεινόμενες και διαφαινόμενες προσεγγίσεις, ... -
Μελέτη μεταβολικού αποτυπώματος μητρικού γάλακτος με φασματοσκοπία NMR και πολυμεταβλητή στατιστική ανάλυση
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-25)Το μητρικό γάλα αποτελεί ένα εξαιρετικά περίπλοκο και μεταβλητό βιολογικό υγρό και έχει μεγάλη θρεπτική και ανοσολογική αξία για το νεογνό. Ειδικότερα το πρωτόγαλα έχει κυρίως ανοσολογικό ρόλο προστατεύοντας το βρέφος, ... -
Μελέτη υποβάθμισης εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων με χρήση φασματομετρικών, φασματοσκοπικών και χρωματομετρικών μεθόδων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-17)Η Ελλάδα κατατάσσεται τρίτη μετά την Ισπανία και την Ιταλία στην παραγωγή παρθένου ελαιολάδου στην Ευρώπη και τo ελληνικό ελαιόλαδο είναι γνωστό για την εξαιρετική του ποιότητα και γεύση. Χάρη στην αφθονία, τη γεύση ... -
Αξιοποίηση υπολειμμάτων απολίπανσης σπόρων κάνναβης για την ανάπτυξη καινοτόμων τροφίμων πλούσιου ζυμαριού με χρήση της διεργασίας κλιβανισμού-ζυμώσεως
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-06-17)Στην παρούσα εργασία έγινε επαναχρησιμοποίηση ενός τροφικού αποβλήτου της βιομηχανίας επεξεργασίας βιομηχανικής κάνναβης, συγκεκριμένα τα υπολείμματα απολίπανσης των σπόρων κάνναβης, δηλαδή τα υπολείμματα μετά την εκχύλιση ... -
Ζυμωμένα γάλατα της Μεσογείου. Τεχνολογία και Διατροφική αξία, ομοιότητες και διαφορές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-08)Στη εργασία αυτή διαπραγματεύονται τα προϊόντα ζύμωσης του γάλακτος καθώς και η τεχνολογία παραγωγής τους στις χώρες της Μεσογείου. Τα προϊόντα αυτά είναι μια ομάδα γνωστή στον άνθρωπο από τα αρχαία χρόνια, τόσο για τα ... -
Εφαρμογή τεχνολογίας εμποδίων για την παρασκευή προϊόντων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και αυξημένη διατηρησιμότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)Τα σύκα, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, αποτελούν φρούτα που καταναλώνονται ευρέως και χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων και των ιδιαίτερων οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών. ... -
Χρήση προβιοτικών μικροοργανισμών σε επιδόρπια γάλακτος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Οι σύγχρονοι καταναλωτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους όλο και περισσότερο στην διατήρηση της υγειάς τους μέσω της διατροφής, αναζητώντας οι ίδιοι τα οφέλη που προκύπτουν από την κατανάλωση προϊόντων που κυκλοφορούν στο ... -
Το γαστρεντερικό μικροβίωμα και η διασύνδεσή του με τη διατροφή
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Τα τελευταία χρόνια, η τεχνολογική πρόοδος αποτελεί πολύτιμο εργαλείο με σκοπό η εικόνα των μικροβίων που διαβιούν στο γαστρεντερικό μας σύστημα να γίνεται όλο και πιο σαφής. Χρησιμοποιώντας πλέον μια σειρά τεχνικών της ...