Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ο διατροφικός χάρτης της Μπουρκίνα Φάσο

dc.contributor.advisorΤυμπής, Δημήτριος
dc.contributor.authorΜαχαμάντι, Σανφώ
dc.date.accessioned2021-09-07T08:22:33Z
dc.date.available2021-09-07T08:22:33Z
dc.date.issued2021-07-09
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1144
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-995
dc.description.abstractΗ γνώση σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες έχει πολλές διαστάσεις. Για παράδειγμα μπορεί να αφορά συγκεκριμένες ηλικίες, μπορεί να σχετίζεται με την τρόπο που αυτές αναπτύσσονται και καθιερώνονται. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν οι περιπτώσεις όπου μελετώνται διατροφικές συνήθεις που επικρατούν σε μια χώρα, μια διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορους παράγοντες, κοινωνικούς, οικονομικούς, περιβαλλοντικούς και έχει αποτελέσει πεδίο έρευνας με ένα σημαντικό κομμάτι στην βιβλιογραφία. Μεγάλη σημασία έχουν οι χώρες όπου παρατηρούνται παθήσεις σχετικά με την διατροφή, για παράδειγμα χώρες που μαστίζονται από το ζαχαρώδη διαβήτη τύπου ΙΙ ή από παχυσαρκία ή από έντονο υποσιτισμό. Η προκείμενη εργασία εστιάζει στην καταγραφή των διατροφικών συνηθειών στην Μπουρκίνα Φάσο, μια χώρα της δυτικής Αφρικής με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κλίματος και περιβάλλοντος. Η χώρα αυτή εκτός των άλλων παρουσιάζει έντονο φαινόμενα υποσιτισμού σε μικρές ηλικίες. Βέβαια, πρόκειται για ένα πληθυσμό με διατροφικές συνήθειες που περιλαμβάνουν πλούσιες σε θρεπτική αξία πήγες όμως υπάρχουν παράγοντες που διατηρούν τα προβλήματα της σίτισης σε ανησυχητικά επίπεδα. Οι παράγοντες είναι κοινωνικοί, καθώς μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού έχει μικρό εισόδημα, και περιβαλλοντικοί, πρόκειται για μια χώρα χωρίς διέξοδο στη θάλασσα. Η χώρα την διατρέχουν ποτάμια και η παραγωγή βασίζεται ιδιαίτερα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και των βροχοπτώσεων. Μετά από την αναζήτηση που έγινε στην διεθνή βιβλιογραφία, αρχικά παρατηρήθηκε πως υπάρχει αρκετή έρευνα γύρω από το ζήτημα της διατροφής στην Μπουρκίνα Φάσο, παρ’ όλα αυτά όλη αυτή η συγκεκριμένη αποκτημένη γνώση χρειάζεται να μετουσιωθεί σε πρακτικές λύσεις για το πρόβλημα της επισιτισμού. Στην εργασία παρατίθεται μερικές από τις βασικές πηγές διατροφής της χώρας. Μες από την αναζήτηση φαίνεται ότι η Μπουρκίνα Φάσο είναι μια χώρα με μια πλούσια παράδοση σε διατροφή με αυξημένα επίπεδα θρεπτικών στοιχείων. Όμως, λόγω των κοινωνικών, οικονομικών και γεωγραφικών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, υπάρχει ακόμη αισθητό το πρόβλημα του υποσιτισμού.el
dc.format.extent108el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.subjectΔιατροφικές συνήθειεςel
dc.subjectΜπουρκίνα Φάσοel
dc.subjectΠεριβαλλοντικές συνθήκεςel
dc.subjectΥποσιτισμόςel
dc.subjectΔιατροφική αξίαel
dc.titleΟ διατροφικός χάρτης της Μπουρκίνα Φάσοel
dc.title.alternativeThe nutritional map of Burkina Fasoel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeKanellou, Anastasia
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedKnowledge about eating habits has many dimensions. For example, it may relate to specific ages, it may relate to the way they are developed and established. Of particular interest are the cases where dietary habits prevailing in a country are studied, a process that includes various factors, social, economic, environmental and has been a field of research with an important piece in the literature. Countries with eating disorders are of great importance, for example countries plagued by type II diabetes or obesity or severe malnutrition. This paper focuses on recording eating habits in Burkina Faso. A country in West Africa with special environmental characteristics. Which, among other things, shows strong malnutrition at a young age. Of course, this is a population with dietary habits that include rich in nutritional sources, but there are factors that keep feeding problems at worrying levels. Social factors, a large percentage of the population has a low income, and environmental, it is a country excluded from the sea, rivers are crossing through the country, but the production is based extremely on temperature fluctuations and rainfall. After a search in the international literature, it was initially observed that there is enough research on the issue of nutrition in Burkina Faso, however, all this acquired knowledge need to be transformed into practical solutions to solve the country's nutrition issues and there are some of the main food sources of the country are represented. Burkina Faso is a country with a rich tradition of nutrition with elevated nutrient levels. However, due to the social, economic and geographic conditions prevailing in the country, the problem of malnutrition is remaining.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής