Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ο ρόλος των HMOs στην βρεφική διατροφή.

dc.contributor.advisorZoumpoulakis, Panagiotis
dc.contributor.authorΜάρκο, Μαρία
dc.date.accessioned2021-10-10T07:47:29Z
dc.date.available2021-10-10T07:47:29Z
dc.date.issued2021-09-30
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1288
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1139
dc.description.abstractΗ συγκεκριμένη πτυχιακή έχει ως θέμα τους ολιγοσακχαρίτες που βρίσκονται στο μητρικό γάλα και έχει σκοπό να κατανοήσουμε πως ο θηλασμός αποτελεί τον φυσικότερο και καλύτερο τρόπο διατροφής ενός βρέφους, καθώς επίσης να μας παρουσιάσει και τους λόγους που επηρεάζουν θετικά την ανάπτυξη και την υγεία του. Η ισορροπία των θρεπτικών συστατικών αλλά και των βιοδραστικών συστατικών όπως είναι για παράδειγμα ορμόνες, ολιγοσακχαρίτες, ανοσοσφαιρίνες και άλλα, παρέχονται στο βρέφος από το μητρικό γάλα. Οι ολιγοσακχαρίτες μητρικού γάλακτος (HMOs) αρχικά χαρακτηρίστηκαν ως ένας πρεβιοτικός «bifidus παράγοντας» ο οποίος χρησιμοποιούταν από επιθυμητά βακτήρια ως μεταβολικό υπόστρωμα.. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την σύνθεση εντερικής μικροχλωρίδας η οποία πρόσφερε οφέλη στην υγεία ενός βρέφους το οποίο θηλάζει. Όμως οι HMOs όπως γνωρίζουμε σήμερα , είναι κατι παραπάνω από έναν πρεβιοτικό παράγοντα. Ωστόσο, τα περισσότερα δεδομένα που έχουμε προέρχονται από μελέτες οι οποίες έχουν πραγματοποιηθεί ex vivo , in vitro , σε ζώα και από σποραδικές μελέτες που συσχετίζουν την μητέρα και το βρέφος. Χρειάζονται όμως, περισσότερες τυχαιοποιημένες, ελεγχόμενες και ισχυρές μελέτες οι οποίες θα αποδείξουν εάν επιβεβαιώνεται η συνάφεια τους με τα ανθρώπινα νεογνάel
dc.format.extent45el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectHMOsel
dc.subjectΒρεφική διατροφήel
dc.titleΟ ρόλος των HMOs στην βρεφική διατροφή.el
dc.title.alternativeThe role of HMOs on the infant nutritionel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThis dissertation deals with the oligosaccharides that are found in breast milk and aims to makes us understand that breastfeeding is the most natural and the best way to feed the infant , and to show us the reasons why this affect positively his growth and health , as well. The balance of nutrients and bioactive components , for example hormones, oligosaccharides, immunoglobulins and others, are provided to the infant from the breast milk. The oligosaccharides of breast milk (HMOs) firstly were characterized as a prebiotic “bifidus factor” which was used by desirable bacteria as a metabolic substrate. As a result , this helped to form a composition of gut microbiota with beneficial benefits for the breastfeeding infant. But HMOs as we know them now, are more than a prebiotic factor. However, most of the data we have come from studies that have been performed ex vivo, in vitro , in animals and from occasionally studies that link mother and infant. However, more randomized , controlled and severe studies are needed to demonstrate their relevance to human infants.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές