Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ανίχνευση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε ζωοτροφές με τη μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης

dc.contributor.advisorHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.authorΞύγκη, Μαρίνα
dc.date.accessioned2021-10-10T07:53:19Z
dc.date.available2021-10-10T07:53:19Z
dc.date.issued2021-09-30
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1289
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1140
dc.description.abstractΟι γενετικά τροποποιημένες ζωοτροφές αποτελούν ιδανική λύση για την κάλυψη των συνεχώς αυξανομένων αναγκών στο τομέα της γεωργικής παραγωγής. Όμως, η υπέρβαση των επιτρεπόμενων ορίων στην Ευρώπη εγείρει ανησυχίες. Για αυτό το λόγο θεσπίστηκε ένα ιδιαίτερα αυστηρό σύστημα ελέγχου. Στην παρούσα εργασία, γίνεται εκτενής αναφορά στις γενετικά τροποποιημένες καλλιέργειες που βρίσκουν εφαρμογή στην παραγωγή ζωοτροφών, στο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ασφάλειά τους, στις τεχνικές PCR που χρησιμοποιούνται για την ανίχνευσή τους καθώς και στις ανησυχίες που εγείρονται από τη χρήση τους. Κύριος στόχος είναι η εξέταση της πιθανής μεταφοράς ανασυνδυασμένου/ων γονίδιου/ων από ζωοτροφές στα ζώα και κατά επέκταση στον άνθρωπο που καταναλώνει αυτά ή τα προϊόντα τους.el
dc.format.extent85el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectPCRel
dc.subjectΓενετικά τροποποιημένοι οργανισμοίel
dc.subjectΔιαγονιδιακό DNAel
dc.subjectΕκκινητέςel
dc.subjectCry1abel
dc.subjectΣόγιαel
dc.subjectΚαλαμπόκιel
dc.titleΑνίχνευση γενετικά τροποποιημένων οργανισμών σε ζωοτροφές με τη μέθοδο της αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσηςel
dc.title.alternativeDetection of genetically modified organisms in animal feed with the method of polymerase chain reactionel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeBatrinou, Anthimia
dc.contributor.committeeΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedGenetically Modified animal feed is an ideal solution to meet the ever-increasing needs in the field of agricultural production. However, the exceedance of the permitted limits raises concerns in Europe. On account of this, a particularly strict control system was enacted. In the present study, an extensive report is made on genetically modified crops that find application in feed production, the legal framework governing the safety, the PCR techniques that are used to detect them, as well as the concerns raised by their use. The main objective is the examination of the possible transfer of recombinant gene/s from animal feed to animals, by extension to person that consume them or their products.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές