Εμφάνιση απλής εγγραφής

Τρόφιμα ειδικού ιατρικού σκοπού

dc.contributor.advisorZoumpoulakis, Panagiotis
dc.contributor.authorΣαρδέλη, Αδαμαντία Ειρήνη
dc.date.accessioned2021-10-13T07:09:01Z
dc.date.available2021-10-13T07:09:01Z
dc.date.issued2021-09-30
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1326
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1177
dc.description.abstractΒασικό αντικείμενο μελέτης της παρακάτω εργασίας είναι τα τρόφιμα που προορίζονται για ειδικούς ιατρικούς σκοπούς (FSMPs). Ο σκοπός της εργασίας αυτής είναι η παρουσίαση των FSMPs στην Ευρώπη και στη Αμερική. Αρχικά, παρατίθενται γενικές πληροφορίες για να κατανοήσει ο αναγνώστης τί ορίζεται ως FSMPs, όπως και κανονισμοί που ισχύουν για αυτά, τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Αμερική. Στην συνέχεια, γίνεται αναφορά για την σύνθεση και για την παραγωγή αυτών των εξειδικευμένων προϊόντων. Έπειτα, αναλύονται οι κατηγορίες ασθενειών για τις οποίες προορίζονται τα FSMPs, όπως και τι κατηγορίες προϊόντων υπάρχουν στην Ευρωπαϊκή αγορά. Παρουσιάζονται δυο τύποι τέτοιων τροφίμων σαν παραδείγματα. Επιπροσθέτως, αναγράφονται οι κανονισμοί σήμανσης των προϊόντων αυτών, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για την Αμερική. Ακόμη, γίνεται αναφορά για τον τρόπο έγκρισης τους με έμφαση στον αρμόδιο οργανισμό της Ελλάδας. Τέλος, αναφέρονται μερικές πληροφορίες από κλινικές μελέτες, που πραγματοποιήθηκαν για τον έλεγχο της αποτελεσματικότητας ορισμένων προϊόντων FSMPs.el
dc.format.extent74el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectFSMPsel
dc.subjectFDAel
dc.subjectΝομοθεσία Ε.Εel
dc.subjectΑσθένειεςel
dc.subjectΠαθογένειεςel
dc.titleΤρόφιμα ειδικού ιατρικού σκοπούel
dc.title.alternativeFoods for special medical purposesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.committeeΤσιάκα, Θάλεια
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe main object of study of the following work is food intended for special medical purposes (FSMPs). The purpose of this paper is the presentence of FSMPs in both Europe and America. Initially, general information is provided for the reader to understand what is defined as a FSMPs, as well as the regulations that apply to them, both in Europe and in the America. Next, reference is made to the composition and production of these preparations. It then analyzes the disease categories for which the FSMPs is intended, as well as what product categories exist in the European market. Two types of FSMPs are presented as examples. In addition, the labeling regulations for these products are listed for both Europe and America. Furthermore, a report is made on the manner of their approval and information is provided for the competent body of Greece. Last but not least, relevant information from clinical trials conducted to test the effectiveness of FSMPs products is reported.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές