Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μέθοδοι ανίχνευσης τοξικών ουσιών στα τρόφιμα

dc.contributor.advisorHOUHOULA, DIMITRA
dc.contributor.authorΠαπαδημητρίου, Νεφέλη
dc.date.accessioned2021-10-21T11:02:05Z
dc.date.available2021-10-21T11:02:05Z
dc.date.issued2021-10-03
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1394
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1245
dc.description.abstractΗ ασφάλεια των τροφίμων αποτελεί ένα ζήτημα μείζονος σημασίας, όσον αφορά την σωστή σίτιση και επακόλουθη ευζωία του ανθρωπίνου πληθυσμού. Ωστόσο, εξαιτίας ορισμένων συνθηκών τα διάφορα τρόφιμα μπορεί να επιμολυνθούν από ουσίες, οι οποίες εμφανίζουν αυξημένη τοξικότητα, η ύπαρξη των οποίων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές παθολογικές καταστάσεις, ή ακόμα και στον θάνατο. Για τον λόγο αυτό είναι πολύ σημαντική η ανάπτυξη μεθόδων, οι οποίες θα τις ανιχνεύουν με μεγάλη ακρίβεια και ευαισθησία. Οι διαφορετικές αυτές μέθοδοι μπορεί να είναι πολλών διαφορετικών τύπων, όπως χρωματογραφικές, φασματοσκοπικές, ανοσολογικές κλπ.el
dc.format.extent85el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΤοξίνεςel
dc.titleΜέθοδοι ανίχνευσης τοξικών ουσιών στα τρόφιμαel
dc.title.alternativeMethods of detecting toxic substances in foodel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΑντωνόπουλος, Διονύσιος
dc.contributor.committeeΤριάντη, Μυρτώ
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedFood safety is a major issue in terms of proper nutrition and consequent well-being of the human population. However, due to certain conditions various foods can be contaminated with substances, which show increased toxicity, the presence of which can lead to serious pathological conditions, or even death. For this reason, it is very important to develop methods that will detect them with great accuracy and sensitivity. These different methods can be of many different types, such as chromatographic, spectroscopic, immunological, etc.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές