Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μελέτη σύστασης, παραγωγής και ποιοτικών χαρακτηριστικών ζύθων με βότανα και φρούτα

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΘεοδωράκης, Ιωάννης
dc.contributor.authorΑναγνωστοπούλου, Μαργαρίτα
dc.date.accessioned2021-11-05T08:57:10Z
dc.date.available2021-11-05T08:57:10Z
dc.date.issued2021-10-06
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1489
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1340
dc.description.abstractΜέσα από τα παραγόμενα κυρίως αλκοολούχα ποτά τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες ανήκει μεταξύ άλλων και η μπύρα. Η παραγωγή της έχει φτάσει να πραγματοποιείται τόσο καλά σε βιομηχανική κλίμακα όσο και σε ικανοποιητικό βαθμό ως παραγωγή σπιτικής μπύρας. Η μπύρα σχετικά με ποσοστό 4%-6% αλκοόλ που περιέχει συνήθως βρίσκει ευρεία κατανάλωση σε όλο τον κόσμο και παρασκευάζεται από νερό, βύνη, μαγιά και λυκίσκο και επιπλέον ανήκει στην κατηγορία εκείνων των αλκοολούχων ποτών με χαμηλή συγκέντρωση αλκοόλ [1]. Ωστόσο εκτός της κλασικής παραγωγής της μπύρας με λυκίσκο διάφορα είναι εκείνα τα πρόσθετα που μπορούν να συμβάλουν στην τελική διαμόρφωση της όπως η προσθήκη βοτάνων ή φρούτων αλλά ακόμα και λουλουδιών δημιουργώντας έτσι νέες συνταγές για μπύρα. Στην εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε θεωρητική μελέτη για την παραγωγή της μπύρας με την προσθήκη βοτάνων, αλλά ακόμα και άλλων πρόσθετων όπως χρήση φρούτων και των λουλουδιών. Οι διάφορες μπύρες με πρόσθετα που συλλέχτηκαν εξετάζοντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι μπύρες με ιβίσκο, τζίντζερ, κράνα, λωτό, Goji Berry, μπανάνα, μάνγκο και λεμόνι και από τα κύρια χαρακτηριστικά τους που ξεχώρισαν ανήκει η αντιοξειδωτική ικανότητα, το χρώμα, οι γεύσεις και τα αρωματικά χαρακτηριστικά. Ακόμα η δημιουργία ενός ερωτηματολογίου ήταν απαραίτητη για τα διάφορα πρόσθετα στην μπύρα απευθυνόμενο σε ενήλικα άτομα της Ελλάδας, εξετάζοντας έτσι τις τάσεις που δημιουργούνται από το καταναλωτικό κοινό για τέτοιου είδους μπύρες. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού έχει προτιμήσεις πάνω στη δοκιμή τέτοιων ειδών μπύρας και επομένως θα προέβαιναν στη δοκιμή έστω και μιας τέτοιας μπύρας.el
dc.format.extent66el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜπύραel
dc.subjectΒόταναel
dc.subjectΦρούταel
dc.subjectΠοιοτικά χαρακτηριστικά ζύθωνel
dc.subjectΑντιοξειδωτική Ικανότηταel
dc.titleΜελέτη σύστασης, παραγωγής και ποιοτικών χαρακτηριστικών ζύθων με βότανα και φρούταel
dc.title.alternativeStudy of the composition,production and quality characteristics of beers with herbs and fruitsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeEvangelou, Alexandra
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedBeer is currently one of the most produced alcoholic beverages in the world and Greece is no exception. Its production has been perfected not only on an industrial level but on an amateur as well (ex.home kits). It's usual alcohol content of 4-6% makes it widely palatable and therefore highly consumed all around the world. It's main and unchangeable ingredients are water, malt, yeast and hops. Though legislatively bound to the use of those ingredients brewers are not limited to them. In fact there's a wide variety of additives including herbs, fruit and even flowers. Keeping those additives in mind, this work examines their use in brewing recipes along with their special characteristics and the advantages of their inclusion. In this paper, a theoretical study was carried out for the production of beer with the addition of herbs, but even other additives such as the use of fruits and flowers. The various beers with additives collected by examining their quality characteristics are beers with hibiscus, ginger, Cornus mas, lotus, Goji Berry, banana, mango and lemon and one of their main characteristics that stood out belongs to antioxidant capacity, color, flavors and aromatic characteristics. For the purposes of this study, a questionnaire has been included. Its focus- the opinion of the greek adult regarding these types of beer and his or her prefered trends. The results showed a wide variety of opinions, along with a willingness to try new kinds of beer.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές