Εμφάνιση απλής εγγραφής

Οίνοι από γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, το παρόν και το μέλλον

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΓαλανάκη, Χρυσούλα
dc.contributor.authorΧαρίτου, Αθηνά Μάλαμα
dc.date.accessioned2021-11-08T09:42:51Z
dc.date.available2021-11-08T09:42:51Z
dc.date.issued2021-10-08
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1498
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1349
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία έχει ως στόχο να παρουσιάσει όλες τις ελληνικές ποικιλίες αμπέλου και τη μελλοντική τους πορεία σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή. Επιπροσθέτως, στο ερευνητικό κομμάτι παρουσιάζεται η γνώση και η προτίμηση των καταναλωτών στο κρασί, καθώς και η γνώμη των ειδημόνων του κρασιού σε σχέση με το ελληνικό κρασί. Σε πρώτο στάδιο παρουσιάζονται τα χαρακτηριστικά των ελληνικών ποικιλιών, δηλαδή η καταγωγή, οι περιοχές καλλιέργειας, η συμμετοχή του οίνου στην ονομασία προέλευσης, η καλλιεργούμενη έκταση, αλλά και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά καθώς και το αντίστοιχο «ταίριασμα» με φαγητά. Σε δεύτερο στάδιο παρουσιάζεται η κλιματική αλλαγή γενικά ως φαινόμενο ,τι την προκαλεί και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί. Στη συνέχεια, συγχέεται με τη γεωργία και τέλος, πιο ειδικά, με τις επιπτώσεις που έχει και θα έχει στον αμπελοοινικό τομέα και πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης υποκείμενων προβλημάτων. Στο τρίτο στάδιο παρατίθενται τα ερωτηματολόγια που σκοπό έχουν να εκθέσουν τις προτιμήσεις των απλών καταναλωτών και την γνώμη των ειδημόνων καθώς και αναλύονται τα στατιστικά αποτελέσματα όπως και τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από αυτά. Αποτελέσματα αυτών είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των καταναλωτών πίνει κρασί μία φορά την εβδομάδα ενώ των ειδημόνων μία με δύο φορές. Ενώ οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγου τα super markets και τα παντοπωλεία για να προμηθευτούν το κρασί τους, οι ειδήμονες από την άλλη επιλέγουν τις κάβες. Τέλος, το μεγαλύτερο ποσοστό των ειδημόνων του οίνου επιλέγει να δοκιμάζει κρασί από Έλληνες αλλά και από ξένους οινοπαραγωγούς την ίδια στιγμή που οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν εξολοκλήρου τους Έλληνες παραγωγούς.el
dc.format.extent91el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΚρασίel
dc.subjectΚλιματική αλλαγήel
dc.subjectΠοικιλίες κρασιούel
dc.titleΟίνοι από γηγενείς ποικιλίες του ελληνικού αμπελώνα, το παρόν και το μέλλονel
dc.title.alternativeWines of native varieties of greek vineyard, the present and the futureel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThis paper aims to present the Greek vineyard varieties including both red and white wines produced in our country and furthermore to discuss their future cultivation dependent upon climate change. As far as the research and questionnaires are concerned, general knowledge and the preferences of consumers on Greek wine are introduced. The expertise of wine connoisseurs is also up to discussion. First of all, all characteristics of Greek wines are presented, namely their origins, their cultivation area and arable land, their pairing with food and how each wine contributes to the final decision of their brand name. Moreover, climate change is discussed. The questions of what causes climate change and how humankind can deal with it are open to debate. How does climate change in particular affect agriculture and especially the vineyard production and how can humankind overcome the imminent problems? These questions are to be answered in this part of the paper. Towards the end of the paper the questionnaires are attached that aim to discuss and analyze statistically as aforementioned the results on the preferences of consumers and the expertise of connoisseurs.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές