Show simple item record

Σύγχρονες τάσεις στην αγορά του οίνου

dc.contributor.advisorΠαπακωνσταντίνου, Σπύρος
dc.contributor.authorΙωαννίδου, Νίκη-Μαγδαληνή
dc.date.accessioned2021-11-11T11:04:12Z
dc.date.available2021-11-11T11:04:12Z
dc.date.issued2021-10-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1514
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1365
dc.description.abstractΗ παρούσα μελέτη εξετάζει τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά του οίνου και τη δυνατότητα προσαρμογής ενός οινοποιείου μικρομεσαίας δυναμικότητας σε αυτές. Αρχικά, παραθέτονται στοιχεία για τη διαχρονική κατανάλωση του οίνου από την αρχαιότητα. Αναφέρονται ευρωπαϊκές νομοθεσίες και κανονισμοί που αφορούν τον οίνο και το βιολογικό οίνο, κατηγορίες αυτού αλλά και η παραγωγική του διαδικασία, δηλαδή η οινοποίηση. Στη συνέχεια γίνεται μία εισαγωγή στο μάρκετινγκ του οίνου και τις τάσεις της εποχής. Αναλύονται τάσεις όπως η αειφόρα παραγωγική διαδικασία, οι οργανικοί οίνοι, η διαδικτυακή αγορά του οίνου και τα νέα προϊόντα αυτού. Ακόμη, γίνεται μία προσπάθεια προσέγγισης της αγοράς του οίνου παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, παρουσιάζονται ο οινοτουρισμός ως μία τάση της εποχής που επηρεάζει κι επηρεάζεται από την αγορά αλλά και η επίδραση της πανδημίας του COVID-19, και οι συνέπειες που έχουν εμφανισθεί στην αγορά μέχρι τώρα. Τέλος, εξετάζεται το οινοποιείο «Τετράμυθος», το οποίο αποτελεί ένα από τα ελάχιστα οινοποιεία στη χώρα που δημιουργεί αποκλειστικά βιολογικό οίνο, προσπαθώντας να υιοθετήσει τις τάσεις της εποχής, ώστε να μεγιστοποιήσει το κέρδος του. Η συγγραφέας της παρούσας πτυχιακής εργασίας, συνομίλησε με τους ιδιοκτήτες του οινοποιείου, και παραθέτει αυτούσιες τις απαντήσεις τους στα ερωτήματά της.el
dc.format.extent73el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΤάσεις οίνουel
dc.subjectΑγορά οίνουel
dc.subjectΟινοποιείαel
dc.subjectΒιοδυναμική παραγωγήel
dc.subjectΝέα προϊόντα οίνουel
dc.subjectΟινοτουρισμόςel
dc.subjectΤετράμυθοςel
dc.subjectΟργανικός οίνοςel
dc.subjectΔιαδικτυακή αγοράel
dc.titleΣύγχρονες τάσεις στην αγορά του οίνουel
dc.title.alternativeContemporary trends in the wine marketel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΝικολού, Βασίλειος
dc.contributor.committeeTataridis, Panagiotis
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe present study examines the current trends in the wine market and the possibility of adaptation of a medium capacity winery to them. Initially, data on the consumption of wine from antiquity are presented. European laws and regulations concerning wine and organic wine, its categories and its production process, ie winemaking, are presented. Subsequently there is an introduction to the marketing of wine and the trends of the time. Trends such as the sustainable production process, organic wines, the online wine market and new products are analyzed. Furthermore, an attempt is made to approach the wine market worldwide and in Greece, wine tourism is presented as a trend of the time that affects and is influenced by the market and the impact of the COVID-19 pandemic, and the consequences that have appeared on the market so far. Finally, the "Tetramythos" winery is examined, which is one of the few wineries in the country that creates exclusively organic wine, trying to adopt the trends of the time, in order to maximize its profit. The author of this thesis interviewed the owners of the winery, and lists their answers to her questions.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές