Πλοήγηση Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ανά Επιβλέποντα "b3cdc248-820a-4504-9866-c05345b068c5"
Αποτελέσματα 1-13 από 13
-
Ανάλυση του οργανοληπτικού δυναμικού της ποικιλίας Ρομπόλα Κεφαλληνίας. Σύγκριση με άλλες λευκές ελληνικές ποικιλίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)Η τρέχουσα βιβλιογραφία που αφορά γενικά τη γηγενή ποικιλία της Ρομπόλας Κεφαλληνίας είναι περιορισμένη και συγκεκριμένα ως προς τα οργανοληπτικά της χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν επιστημονικά δημοσιευμένες πληροφορίες. Ως ... -
Διαλογή, εκπαίδευση και τελική σύσταση ενός panel δοκιμαστών για την περιγραφική ανάλυση ζύθων στο τμήμα επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-11-30)Η ανάπτυξη της εγχώριας μικροζυθοποιίας και οι σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο ζυθοποίησης έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για τυποποιημένα προϊόντα που ανταποκρίνονται σε υψηλά ποιοτικά πρότυπα. Μέσω της οργανοληπτικής ... -
Δοκιμή κατηγοριοποίησης - κατάταξης για τον οργανοληπτικό διαχωρισμό και χαρακτηρισμό των ποικιλιών Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Μοσχοφίλερο και Σαββατιανό
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-17)Εφαρμογή των σύγχρονων μεθόδων κατηγοριοποίησης στην οργανοληπτική αξιολόγηση, για την κατάταξη και τον χαρακτηρισμό λευκών ξηρών οίνων, από πέντε λευκές Ελληνικές ποικιλίες. -
Εκπαίδευση ενός panel δοκιμαστών για την περιγραφική ανάλυση οίνων στο τμήμα Επιστημών, Οίνου, Αμπέλου και Ποτών. Μέρος ΙΙ
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Η ποσοτική περιγραφική ανάλυση (Quantitative Descriptive Analyses) είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη μεθοδολογία για την οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων και ποτών και ευρέως εφαρμοσμένη στον οργανοληπτικό έλεγχο των ... -
Επίδραση της διαφορετικής ποικιλίας λυκίσκου στα αρωματικά χαρακτηριστικά της μπύρας. Εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά είδη λυκίσκου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-12-24)Ο λυκίσκος προσδίδει στην μπύρα μικροβιακή και φυσική σταθερότητα, ενισχύει και σταθεροποιεί τον αφρό, και συμμετέχει σημαντικά στην διαμόρφωση του οργανοληπτικού της χαρακτήρα. Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας ήταν ... -
Εφαρμογή της μεθόδου ομαδοποίησης δειγμάτων με χρήση πόλων για την οργανοληπτική χαρτογράφηση ενός ευρέως φάσματος αποσταγμάτων στέμφυλων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-25)Οι γρήγορες τεχνικές οργανοληπτικής αξιολόγησης, έκαναν την εμφάνισή τους στο πρόσφατο παρελθόν με μεγαλύτερη εφαρμογή στην εκτίμηση των τροφίμων και ποτών, προσφέροντας μια ολιστική προσέγγιση και εξοικονομώντας πόρους ... -
Η αλληλοεπίδραση της αιθανόλης και των σακχάρων και οι επιπτώσεις της στις γεύσεις και τα αρώματα σε πρότυπα διαλύματα συνθετικών οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-24)Η μέχρι τώρα αναφορά στην βιβλιογραφία για την αλληλεπίδραση αιθανόλης και σακχάρων στον οίνο είναι περιορισμένη. Συνήθως οι έρευνες αυτές πραγματοποιούνται με χρήση των model wines. Τα model wines είναι ένα μέσο που βοηθά ... -
Η επίδραση διαφορετικών επιπέδων αιθυλικής αλκοόλης στα συνολικά χαρακτηριστικά του ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-21)Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενη παραγωγή LAB (low alcohol beers) και AFB (alcohol free beers) παγκοσμίως αντικατοπτρίζοντας μία νέα παγκόσμια τάση για έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Βασικό πρόβλημα της παραγωγής ... -
Η επίδραση των διαφορετικών συγκεντρώσεων αιθανόλης στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των ερυθρών οίνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Οι οίνοι χαμηλής περιεκτικότητας σε αιθανόλη, καθώς και οίνοι χωρίς αλκοόλ γνωρίζουν σημαντική και σταδιακή ανέλιξη στη σύγχρονη εποχή, αποκτώντας ένα ευρύ καταναλωτικό κοινό με διαφορετικές ανάγκες και απαιτήσεις. Η ... -
Μελέτη τριών ποικιλιών λυκίσκου ως προς το αρωματικό τους προφίλ: εφαρμογή με πειραματικές ζυθοποιήσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)Ο λυκίσκος είναι ένα καθοριστικό συστατικό στην δημιουργία ζύθου από τα αρχαία χρόνια το οποίο προσδίδει χαρακτηριστική οσμή και γεύση στην μπύρα αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως συντηρητικό. Σκοπός της συγκεκριμένης ... -
Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης: επισκόπηση και μέθοδοι παραγωγής
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)Ο σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να κάνουμε μια γενική επισκόπηση των παραπάνω κατηγοριών ποτών ξεκινώντας από την νομοθεσία που τα διέπει, τις καταναλωτικές τάσεις και τις προσεγγίσεις Μάρκετινγκ αυτών στις διάφορες ... -
Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης: πώς αποτυπώνεται η εικόνα, οι απόψεις και η πρόθεση αγοράς των Ελλήνων καταναλωτών για τις παραπάνω δύο κατηγορίες ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)Το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε ποτά με χαμηλή και μηδενική περιεκτικότητα σε αιθανόλη αποτελεί μια παγκόσμια τάση η οποία έχει επηρεάσει και την κατηγορία του οίνου. Στην παραπάνω βάση, σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας ήταν ... -
Οργανοληπτική αξιολόγηση αποσταγμάτων: επισκόπηση και τελευταίες εξελίξεις στις μεθόδους
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-06)Σκοπός της εργασίας αυτής, ήταν να γίνει μια βιβλιογραφική ανασκόπηση σε σχέση με ότι αφορά την οργανοληπτική αξιολόγηση των αποσταγμάτων. Αρχικά έγινε μια σύντομη περιγραφή της κατηγορίας αυτών των αλκοολούχων ποτών όπως ...