Πλοήγηση Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ανά ημερομηνία δημοσίευσης
Αποτελέσματα 61-80 από 225
-
Επίδραση της διαφορετικής εφαρμογής του λυκίσκου (Citra) στην ποιότητα της μπύρας- Πειραματικές ζυθοποιήσεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03)Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη, αναλύονται τα βασικά συστατικά της μπύρας και τα χαρακτηριστικά αυτών, κάνοντας αισθητή τη σημασία της ποιότητας των πρώτων υλών στο τελικό προϊόν. Για να παραχθεί η μπύρα λαμβάνουν χώρα δύο ... -
Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης: πώς αποτυπώνεται η εικόνα, οι απόψεις και η πρόθεση αγοράς των Ελλήνων καταναλωτών για τις παραπάνω δύο κατηγορίες ποτών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)Το αυξανόμενο ενδιαφέρον σε ποτά με χαμηλή και μηδενική περιεκτικότητα σε αιθανόλη αποτελεί μια παγκόσμια τάση η οποία έχει επηρεάσει και την κατηγορία του οίνου. Στην παραπάνω βάση, σκοπός της συγκεκριμένης εργασίας ήταν ... -
Μελέτη της Metschnikowia pulcherrima στην παραγωγή ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ζυθοποιίας έχει στραφεί στην αναζήτηση καινοτόμων ιδεών και παραγωγής ζύθων με πολύπλοκα αρωματικά χαρακτηριστικά. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ζυμομύκητες, οι οποίοι σε διαφορετικές συνθήκες ... -
Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων θυμάρι και φλισκούνι στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Στην παρούσα εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων θυμαριού και φλισκουνιού στον έτοιμο οίνο παραγωγής του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ... -
Μελέτη και παραγωγή προιόντων περιποίησης (κρέμες) από συστατικά σταφυλιού όπως οι πολυφαινόλες σε συνδυασμό με αρωματικά φαρμακευτικά βότανα και φυτά (βαλσαμόχορτο και φύλλα καστανιάς)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Έχοντας υπόψη τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφενολλών ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θέλησα να δημιουργήσω μία κρέμα, που σε συνδυασμό με τα φυσικά συστατικά που ... -
Οργανοληπτικός έλεγχος οίνων της ποικιλίας Μαλαγουζιάς από διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-11)Η ποικιλία της Μαλαγουζιάς χαρακτηρίζεται ως η ποικιλία-πεμπτουσία του σύγχρονου ελληνικού οινικού κόσμου και δείχνει στους οινοπαραγωγούς τον τρόπο να ανακαλύψουν ξανά το δυναμικό τους. Παρά την πεποίθηση ότι είχε εξαφανιστεί ... -
Μελέτη της χρήσης φασματοσκοπίας υπερύθρου μετασχηματισμού Fourier (FT-IR) στο διαχωρισμό οίνων από περισσότερες από μια ποικιλίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)Η ποικιλία και η προέλευση ενός οίνου αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητά του, καθώς και την τιμή στην οποία θα προωθηθεί στο εμπόριο και την αγορά. Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η ταξινόμηση των οίνων ... -
Διεργασίες αερισμού και ανάμειξης στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-24)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι οι διεργασίες αερισμού και ανάμειξης που εφαρμόζονται κατά την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Τα υγρά απόβλητα συνήθως σε πρώτο στάδιο υποβάλλονται σε προεπεξεργασία, όπου από τη ... -
Συστατικά καλλυντικών από τα απόβλητα των οινοποιείων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-29)Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο< Συστατικά Καλλυντικών Από Τα Απόβλητα Των Οινοποιείων>εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για τη λήξη του πτυχίου μου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διεθνώς, ... -
Αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Φωκιανό και οι δυνατότητες οινοποιησής της ως πολυδυναμική ποικιλία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-05)Το αντικείμενο της εργασίας, είναι η αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Φωκιανό. Η επιλογή του θέματος έγινε για να δοθούν πληροφορίες που αφορούν τη γεωγραφική προέλευση της ποικιλίας αυτής, την ιστορία της, την εξάπλωση ... -
Επίδραση του θειώδους στους μικροοργανισμούς του γλεύκους και οργανικοί-βιολογικοί οίνοι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-09)Οι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Μάλιστα, δεκαετίες τώρα, τόσο χημικοί όσο και οινολόγοι έχουν μελετήσει με διάφορες εφαρμογές ... -
Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ... -
Συγκριτική μελέτη μεθόδων ταυτοποίησης ποικιλιών αμπέλου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05-12)Η άμπελος ανήκει στην Οικογένεια Vitaceae η οποία έκανε την εμφάνιση της πριν από 100 εκατομμύρια χρόνια. Με το πέρασμα του χρόνου πολλά από τα είδη της προσαρμόστηκαν στις εδαφοκλιματικές συνθήκες διαφόρων περιοχών και ... -
Μελέτη και παραγωγή βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση και ζύμωση των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-06)Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον συνδυασμό των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο στον οινο. Η παραγωγή του οίνου με βότανα είχε ως στόχο την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και την εξέταση της χημικής σύστασης ... -
Ο κλάδος του ζύθου και οι προοπτικές ανάπτυξης ζυθοτουρισμού. Παρουσίαση επιχειρηματικού σχεδίου ίδρυσης μικροζυθοποιίας και ανάπτυξης ζυθοτουριστικών δραστηριοτήτων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-14)Η παρούσα διπλωματική εργασία εστιάζει στις ευκαιρίες ανάπτυξης τουρισμού μέσα από πρακτικές του γαστρονομικού τουρισμού και ιδιαίτερα της παραγωγής βιοτεχνικής μπίρας σε μη αστικές περιοχές. Σκοπός της είναι να διερευνήσει ... -
Οι φωτοσυνθετικές αποκρίσεις των φύλλων του αμπελιού υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-30)Έχει εκτιμηθεί ότι η κλιματική αλλαγή, από την άποψη των αλλαγών στα πρότυπα θερμοκρασίας και βροχόπτωσης, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επόμενες δεκαετίες στην αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης. Η θερμική αύξηση μπορεί ... -
Μελέτη του μικροβιώματος της ποικιλίας Αγιωργίτικο από την Π.Ο.Π. ζώνη της Νεμέας μέσω της κλασσικής μικροβιολογικής ανάλυσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-30)Η παρούσα εργασία αναφέρεται στη μελέτη του μικροβιώματος σταφυλής και οίνου ποικιλίας Αγιωργίτικο από τις Αρχαίες Κλεωνές της Νεμέας. Το Αγιωργίτικο είναι η μοναδική ποικιλία σταφυλής από την οποία παράγεται οίνος ... -
Επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlot
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Η παρούσα εργασία διαπραγματεύεται την επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Merlot κατά την ωρίμανση. Γίνεται η θεωρητική προσέγγιση στον τομέα αυτόν και στις διαδικασίες, ... -
Επίδραση της μικροοξυγόνωσης στα αναλυτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά σε οίνους Αγιωργίτικου-Cabernet Sauvignon
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Το οξυγόνο έχει θεμελιώδη ρόλο στη διαδικασία οινοποίησης και εμφανίζεται σε διάφορα στάδια, ιδιαίτερα κατά τη ζύμωση και την παλαίωση των κρασιών. Όπως οι φαινολικές ενώσεις έτσι και το οξυγόνο, είναι σημαντικές στην ...