Εμφάνιση απλής εγγραφής

Μικροενθυλάκωση βιοδραστικών και συστατικών τροφίμων σε κύτταρα ζύμης

dc.contributor.advisorΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.authorΚαβαλάρη, Αναστασία Ειρήνη
dc.date.accessioned2022-01-11T08:13:39Z
dc.date.available2022-01-11T08:13:39Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/1650
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1501
dc.description.abstractΟι σύγχρονες ανάγκες στο κλάδο των τροφίμων απαιτούν καινοτόμες και εφαρμόσιμες τεχνολογίες για την κάλυψη των καταναλωτικών και βιομηχανικών αναγκών. Οι τεχνολογίες μικροενθυλάκωσης βιοδραστικών συστατικών έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον του κλάδου. Μία από τις εν λόγω τεχνολογίες αφορά τη χρήση κυττάρων ζύμης ως βάση για τη δημιουργία κάψουλας που θα «φιλοξενίσει» τα επιθυμητά, προς ενθυλάκωση, συστατικά. Η επιλογή των κυττάρων ζυμών ως βάση ενθυλάκωσης φαίνεται να υπερέχει έναντι άλλων συστατικών, ως προς την εκτεταμένη σταθερότητα, στις διάφορες καταπονήσεις που απαιτούν οι τεχνικές κατά την μικροενθυλάκωση, την σχετικά ακριβή και ελεγχόμενη παράδοση των επιθυμητών συστατικών και την απόλυτη συμβατότητα στα τρόφιμα ως συστατικό. Στόχος της παρούσας μελέτης είναι η ανασκόπηση της τρέχουσας επιστημονικής γνώσης αναφορικά με τη χρήση και τα πλεονεκτήματα των κυττάρων ζύμης στην μικροενθυλάκωση.el
dc.format.extent51el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜικροενθυλάκωσηel
dc.subjectΖύμεςel
dc.subjectΒιοδραστικά συστατικάel
dc.titleΜικροενθυλάκωση βιοδραστικών και συστατικών τροφίμων σε κύτταρα ζύμηςel
dc.title.alternativëMicroencapsulation of bioactive and food ingredients in yeast cellsel
dc.typeΜεταπτυχιακή διπλωματική εργασίαel
dc.contributor.committeeTsaknis, John
dc.contributor.committeeΛάζου, Ανδριάνα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.contributor.masterΚαινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedRecent needs in the food industry require innovative and applicable technologies to meet consumer demands and industrial needs. Microencapsulation technologies for bioactive ingredients have raised the interest of the industry. One of these technologies involves the use of yeast cells as a basis for creating a capsule that will "accommodate" the desired ingredients to be encapsulated. The choice of yeast cells as the encapsulation base seems to be superior to other ingredients, in terms of extensive stability, in the various stressing situationsrequired by microencapsulation techniques, the relatively precise and controlled delivery of the desired ingredients, and absolute food compatibility as an ingredient. The aim of the present study is to review current scientific knowledge regarding the use and benefits of yeast cells in microencapsulation.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές