Μελέτη και παραγωγή προιόντων περιποίησης (κρέμες) από συστατικά σταφυλιού όπως οι πολυφαινόλες σε συνδυασμό με αρωματικά φαρμακευτικά βότανα και φυτά (βαλσαμόχορτο και φύλλα καστανιάς)
Study and production of care products (creams) from grape ingredients such as polyphenols in combination with aromatic medicinal herbs and plants (Hypericum Perforatum and Castanea sativa)
Keywords
Κρέμες ; Βότανα ; Hypericum Perforatum ; Castanea SativaAbstract
Έχοντας υπόψη τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφενολλών ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θέλησα να δημιουργήσω μία κρέμα, που σε συνδυασμό με τα φυσικά συστατικά που επιλέχθηκαν και τα θεραπευτικά βότανα, να αποτελεί ένα σίγουρο σύμμαχο για την υγεία και την προστασία της επιδερμίδας. Η πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε σε εργαστηριακούς χώρους του Τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών. Επίσης πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός των φαινολικών συστατικών με τη φασματοσκοπική μέθοδο Folin-Ciocalteu και η αντιοξειδωτική ικανότητα των δειγμάτων προσδιορίστηκε με τη μέθοδο DPPH καθώς και HPLC (LC-MS)
Abstract
Taking in regard the positive effects of the herbals and the polyphenols as anti-oxidising to the cells of a human body among further beneficial properties, I wanted to create a cream which, in combination with the chosen natural ingredients and herbal remedies, will constitute an ally for the health and the protection of the skin. My graduate work took place in laboratory spaces of the Wine, Vine and Beverage Sciences Department. The phenolic components were determined by the Folin-Ciocalteu spectroscopic method and the antioxidant capacity of the samples was determined by the DPPH method and HPLC (LC-MS).