Εμφάνιση απλής εγγραφής

Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών

dc.contributor.advisorΝτουρτόγλου, Ευθαλία
dc.contributor.authorΚουλιουμπής, Νικόλαος
dc.date.accessioned2022-04-14T12:12:21Z
dc.date.available2022-04-14T12:12:21Z
dc.date.issued2022-03-10
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2131
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-1982
dc.description.abstractΣκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία εισαγωγή στις ενώσεις που είναι υπεύθυνες για τη γεύση και την οσμή των οίνων γενικότερα και η διάκριση τους ανάλογα με το παραγωγικό στάδιο προέλευσης τους. Στη συνέχεια, αναφέρονται βασικές πληροφορίες για τον ελληνικό αμπελώνα στο σύνολο του, και γίνεται επιμέρους εξέταση γενικών πληροφοριών και των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας ξεχωριστά. Τέλος, γίνεται μία ανάλυση επάνω στους αρωματικούς χαρακτήρες των ποικιλιών. Γίνεται αναφορά σε πτητικές ενώσεις που αφορούν τις πέντε ποικιλίες, οι ποσότητες τους και αρώματα που αναδίδουν.el
dc.format.extent60el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΑσύρτικοel
dc.subjectΜαλαγουζιάel
dc.subjectΜοσχάτο Αλεξανδρείαςel
dc.subjectΑγιωργίτικοel
dc.subjectΞινόμαυροel
dc.subjectΓεύσηel
dc.subjectΆρωμαel
dc.subjectΑρωματικό προφίλel
dc.subjectΑμπελογραφικά χαρακτηριστικάel
dc.titleΦυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιώνel
dc.title.alternativePhysiological characteristics and aromatic character of wines from five greek varietiesel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚουσίση, Ελισάβετ
dc.contributor.committeeChatzilazarou, Arhontoula
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe purpose of this work is the study of the viticultural characteristics and the aromatic character of the wines of the varieties Assyrtiko, Malagouzia, Moschato Alexandria, Agiorgitiko and Xinomavro. Initially, an introduction is made to the compounds that are responsible for the taste and smell of wines in general and their distinction according to their productive stage of origin. Then, basic information about the Greek vineyard as a whole is reported, and general information and the viticultural characteristics of each variety are examined separately. Finally, an analysis is made on the aromatic characters of the varieties. Volatile compounds concerning the five varieties, their quantities and the aromas they emit, are referred.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές