dc.contributor.advisor | Μπερής, Ευάγγελος | |
dc.contributor.author | Κυριακίδου, Δήμητρα | |
dc.contributor.author | Κυριακίδου, Ελπίδα | |
dc.date.accessioned | 2022-05-10T08:23:21Z | |
dc.date.available | 2022-05-10T08:23:21Z | |
dc.date.issued | 2021-02-15 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2212 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2063 | |
dc.description.abstract | Η πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την συλλογή στοιχείων για την παραγωγή αφρωδών
οίνων με παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας και τις ποικιλίες αμπελιών που
χρησιμοποιούνται. Επίσης γίνονται αναφορές για τις Κυπριακές ποικιλίες και τα
χαρακτηριστικά τους, όπως και τις μεθόδους παραγωγής αφρώδη οίνων και σαμπάνιας
από την περιοχή της Καμπανίας. Εξετάζοντας πειραματικά αν η Κυπριακή γηγενής
ποικιλία Ξυνιστέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αφρώδους οίνου με
χρήση της συγκεκριμένης παραδοσιακής μεθόδου. | el |
dc.format.extent | 93 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Ξυνιστέρι | el |
dc.subject | Αφρώδης οίνος | el |
dc.subject | Καμπανία | el |
dc.title | Παραγωγή αφρώδους οίνου απο την ποικιλία Ξυνιστέρι με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας | el |
dc.title.alternative | Production of sparkling wine from the Xinisteri variety with the traditional method of Campania | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Tataridis, Panagiotis | |
dc.contributor.committee | Δημοπούλου, Μαρία | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.description.abstracttranslated | The dissertation aimed in collecting elements for the production of sparkling wines
with the traditional method Champagne and the varieties of grapevines that are used.
Moreover, there are some mentions of Cypriot varieties and their characteristics and
the methods of making sparkling wines and champagne from the territory of
Champagne. Researching experimentally the Cypriot variety Xynisteri it could be used
for the making of sparkling wine with the use of the particular traditional method | el |