Εμφάνιση απλής εγγραφής

Οι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμων

dc.contributor.advisorBatrinou, Anthimia
dc.contributor.authorΠαυλοπούλου, Χρυσούλα
dc.date.accessioned2021-03-02T06:35:31Z
dc.date.available2021-03-02T06:35:31Z
dc.date.issued2021-02-25
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/252
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-103
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή περιγράφεται η συμβολή των μυκήτων στις αλλοιώσεις των τροφίμων. Το φάσμα των μυκήτων είναι πάρα πολύ μεγάλο κι έτσι περιγράφεται η δράση δύο από τους πιο διαδεδομένους μύκητες Aspergillus και Penicillium. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται ο μύκητας του γένους Aspergillus με τα πιο ενδιαφέροντα είδη που απασχολούν την Τεχνολογία των Τροφίμων, τα οποία είναι : Aspergillus niger Aspergillus oryzae Aspergillus flavus Aspergillus parasiticus Aspergillus glaucus και repens Στο δεύτερο κεφάλαιο περιγράφεται ο μύκητας του γένους Penicillium με τα πιο ενδιαφέροντα είδη που απασχολούν την Τεχνολογία των Τροφίμων, τα οποία είναι: Penicillium italicum Penicillium notatum και chrysogenum Penicillium roqueforti Penicillium camemberti Penicillium expansum Περιγράφονται τα χαρακτηριστικά τους, όσον αφορά, τη μορφολογία τους, την φυσιολογία τους (ανθεκτικότητα σε pH, aw, θερμοκρασία),την παρουσία τους στα τρό-φιμα και την δράση τους σε αυτά, επίσης και την παραγωγή μυκοτοξινών από κάποια είδη. Στο τρίτο κεφάλαιο περιγράφονται οι κυριότερες μυκοτοξίνες που παράγονται από τους μύκητες Aspergillus και Penicillium. Αναφέρεται σε ποια τρόφιμα αναπτύσσο-νται οι μύκητες που παράγουν μυκοτοξίνες, οι οποίες είναι υπεύθυνες για καρκίνους, καθώς και για πολλές διαφορετικές διαταραχές που επηρεάζουν το γαστρεντερικό, ου-ρογεννητικό, αγγειακό, νεφρό και νευρικό σύστημα. Ορισμένες μυκοτοξίνες είναι ανοσο-κατασταλτικές, μειώνοντας έτσι την αντίσταση σε μολυσματικές ασθένειες.el
dc.format.extent57el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectAspergillusel
dc.subjectPenicilliumel
dc.subjectΜύκητεςel
dc.subjectΑλλοιώσεις τροφίμωνel
dc.subjectΜυκοτοξίνεςel
dc.titleΟι Μύκητες Aspergillus και Penicillium στις Αλλοιώσεις Τροφίμωνel
dc.title.alternativeThe fungi Aspergillus and Penicillium in food spoilageel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.committeeΚοντελές, Σπυρίδων
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThis thesis describes the contribution of fungi to food spoilage. The range of fungi is very large and thus describes the action of two of the most common fungi Aspergillus and Penicillium. The first chapter describes the fungus of the genus Aspergillus with the most in-teresting species that deal with Food Technology, which are: Aspergillus niger Aspergillus oryzae Aspergillus flavus Aspergillus parasiticus Aspergillus glaucus και repens The second chapter describes the fungus of the genus Penicillium with the most in-teresting species that deal with Food Technology, which are: Penicillium italicum Penicillium notatum και chrysogenum Penicillium roqueforti Penicillium camemberti Penicillium expansum Their characteristics are described in terms of their morphology, their physiology (resistance to pH, aw, temperature), their presence in food and their action on them, as well as the production of mycotoxins by some species. Chapter 3 describes the main mycotoxins produced by the fungi Aspergillus and Penicillium. It refers to the foods in which the fungi that produce mycotoxins, which are responsible for cancer, grow, as well as many different disorders that affect the gastroin-testinal, urogenital, vascular, renal and nervous systems. Some mycotoxins are immuno-suppressive, thus reducing resistance to infectious diseases.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές