dc.contributor.advisor | Batrinou, Anthimia | |
dc.contributor.author | Νέζη, Σοφία | |
dc.date.accessioned | 2022-07-20T07:02:30Z | |
dc.date.available | 2022-07-20T07:02:30Z | |
dc.date.issued | 2022-06 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2556 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2396 | |
dc.description.abstract | Η τεχνολογία CRISPR/Cas9, αποτελεί πλέον μια από τις βασικές μεθόδους
επεξεργασίας γονιδιώματος. Ο αμυντικός μηχανισμός ενάντια σε φάγους, καθώς και
το ένζυμο Cas9 το οποίο έχει την δυνατότητα να χωρίζει το DNA και να βρίσκει την
θέση στο γονιδίωμα η οποία χρειάζεται να κοπεί ή να αντικατασταθεί, οδήγησε στην
εξέλιξη της μεθόδου. Η αφαίρεση γονιδίων με την μέθοδο εντοπισμού , που εμφάνιζαν
παθογονικότητα οδήγησε στην εξάλειψη παθογόνων βακτηρίων. Στην επιστήμη των
τροφίμων είχε καθοριστικό ρόλο, καθώς η δυνατότητα να βρίσκει τους στόχους φάγους είχε ως αποτέλεσμα να βελτιωθούν αρκετές α’ ύλες που χρησιμοποιούνταν για
παραγωγές τροφίμων. Έτσι, βοήθησε στην εξάλειψη διαφόρων προβλημάτων στην
παραγωγή και την δημιουργία προϊόντων με βελτιωμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά.
Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται ο τρόπος δράσης της CRISPR/Cas καθώς και
εφαρμογές της τεχνολογίας σε τροφιμογενή βακτήρια που έχουν παίξει ρόλο στην
ανθρώπινη υγεία και κατά συνέπεια έχουν δημιουργήσει παγκόσμιες κρίσεις. | el |
dc.format.extent | 78 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Crispr Cas | el |
dc.subject | Βακτήρια | el |
dc.title | Εφαρμογή τεχνολογιών Crispr Cas σε τροφιμογενή βακτήρια | el |
dc.title.alternative | Application of Crispr Cas technologies in foodborne bacteria | el |
dc.type | Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία | el |
dc.contributor.committee | LOUGOVOIS, VLADIMIROS | |
dc.contributor.committee | Κοντελές, Σπυρίδων | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.contributor.master | Καινοτομία, Ποιότητα και Ασφάλεια Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | CRISPR/Cas technology, is now one of the basic methods of genome processing. The
defense mechanism against swords, as well as the enzyme Cas9 which has the ability
to separate DNA and find its place in the genome that needs to be cut or replaced, led
to the development of the method. Removal of pathogenic genes that showed
pathogenicity led to the elimination of pathogenic bacteria. It played a key role in food
science, as its ability to find phage targets resulted in the improvement of several raw
materials used for food production. Thus, it helped to eliminate various problems in the
production and creation of products with improved quality characteristics. The present
study presents the mode of action of CRISPR/Cas as well as application of the
technology to foodborne bacteria that have played a role in human health and
consequently have created global crises. | el |