Εμφάνιση απλής εγγραφής

Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΠαπαγεωργίου, Αικατερίνη Μαρίνα
dc.contributor.authorΑναγνώστη, Μαρίνα
dc.date.accessioned2021-03-04T13:32:02Z
dc.date.available2021-03-04T13:32:02Z
dc.date.issued2021-03-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/267
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-118
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από τις ετικέτες τους και μελετήθηκαν προϊόντα αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, γιαουρτιού, τυριού σε μορφή κρέμας και σε φέτες, αλλά και φέτας, λευκού τυριού και φέτας με λιγότερο αλάτι. Τα προϊόντα αυτά κατηγοριοποιήθηκαν και έπειτα έγιναν συγκρίσεις με βάση τις ποσοστιαίες διαφορές των συστατικών τους, οι οποίες διαπιστώθηκαν με στατιστική ανάλυση. Όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσιάστηκε μείωση στις θερμίδες και τα λιπαρά ή το αλάτι στην περίπτωση της φέτας, με αντίκτυπο ωστόσο την προσθήκη άλλων συστατικών, υγιεινών ή μη. Συνεπώς, η ανάγνωση της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων πριν την αγορά τους κρίνεται αναγκαία.el
dc.format.extent43el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΓαλακτοκομικάel
dc.subjectDairyel
dc.subjectLightel
dc.subjectLow fatel
dc.subjectFat freeel
dc.subjectΔιατροφήel
dc.subjectΣύγκρισηel
dc.titleΣύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγοράel
dc.title.alternativeComparison of healthy dairy products in relation to the conventional ones in the Greek marketel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚουλούρης, Σπυρίδων
dc.contributor.committeeΤσάκαλη, Ευσταθία
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe main purpose of this research is the comparison of dairy products with low fat content or saltiness against the respective conventional products within the Greek market. For this reason, the ingredients of each product’s label were collected and more specifically, the study included cow’s and goat’s milk, yogurt, cream and sliced cheese, as well as feta (cheese), white cheese and feta with less salt. The products were classified accordingly and then comparisons were made based on the percentage difference of their ingredients, which was evaluated using statistical analysis. As expected, there was a decrease in calories and fat or salt in the case of feta, yet different ingredients – healthy or not – were added. Consequently, reading the dietary label of the products before purchasing them is considered to be necessary.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές