dc.contributor.advisor | Kanellou, Anastasia | |
dc.contributor.author | Παπαγεωργίου, Αικατερίνη Μαρίνα | |
dc.contributor.author | Αναγνώστη, Μαρίνα | |
dc.date.accessioned | 2021-03-04T13:32:02Z | |
dc.date.available | 2021-03-04T13:32:02Z | |
dc.date.issued | 2021-03-04 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/267 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-118 | |
dc.description.abstract | Σκοπός της παρούσας έρευνας, είναι η σύγκριση των γαλακτοκομικών προϊόντων με μειωμένη λιποπεριεκτικότητα ή αλατότητα σε σχέση με τα αντίστοιχα συμβατικά, στην ελληνική αγορά. Για το σκοπό αυτό συλλέχθηκαν τα στοιχεία από τις ετικέτες τους και μελετήθηκαν προϊόντα αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, γιαουρτιού, τυριού σε μορφή κρέμας και σε φέτες, αλλά και φέτας, λευκού τυριού και φέτας με λιγότερο αλάτι. Τα προϊόντα αυτά κατηγοριοποιήθηκαν και έπειτα έγιναν συγκρίσεις με βάση τις ποσοστιαίες διαφορές των συστατικών τους, οι οποίες διαπιστώθηκαν με στατιστική ανάλυση. Όπως ήταν αναμενόμενο, παρουσιάστηκε μείωση στις θερμίδες και τα λιπαρά ή το αλάτι στην περίπτωση της φέτας, με αντίκτυπο ωστόσο την προσθήκη άλλων συστατικών, υγιεινών ή μη. Συνεπώς, η ανάγνωση της διατροφικής δήλωσης των προϊόντων πριν την αγορά τους κρίνεται αναγκαία. | el |
dc.format.extent | 43 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Γαλακτοκομικά | el |
dc.subject | Dairy | el |
dc.subject | Light | el |
dc.subject | Low fat | el |
dc.subject | Fat free | el |
dc.subject | Διατροφή | el |
dc.subject | Σύγκριση | el |
dc.title | Σύγκριση υγιεινών προϊόντων γαλακτοκομικών σε σχέση με τα συμβατικά στην ελληνική αγορά | el |
dc.title.alternative | Comparison of healthy dairy products in relation to the conventional ones in the Greek market | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κουλούρης, Σπυρίδων | |
dc.contributor.committee | Τσάκαλη, Ευσταθία | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | The main purpose of this research is the comparison of dairy products with low fat content or saltiness against the respective conventional products within the Greek market. For this reason, the ingredients of each product’s label were collected and more specifically, the study included cow’s and goat’s milk, yogurt, cream and sliced cheese, as well as feta (cheese), white cheese and feta with less salt. The products were classified accordingly and then comparisons were made based on the percentage difference of their ingredients, which was evaluated using statistical analysis. As expected, there was a decrease in calories and fat or salt in the case of feta, yet different ingredients – healthy or not – were added. Consequently, reading the dietary label of the products before purchasing them is considered to be necessary. | el |