Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ανάκτηση συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας από υποπροϊόντα βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων και λαχανικών

dc.contributor.advisorGiannakourou, Maria
dc.contributor.authorΚαραβέλης, Αργύρης
dc.date.accessioned2022-07-31T17:29:24Z
dc.date.available2022-07-31T17:29:24Z
dc.date.issued2022-07-11
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2731
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2571
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση, με βασικό στόχο την παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τα υποπροϊόντα που παράγονται στη βιομηχανία τροφίμων κατά την επεξεργασία των φρούτων και των λαχανικών. Πολλά από τα υπο-προϊόντα αυτά είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, βιοδραστικές ουσίες και άλλες πο-λύτιμες ενώσεις, αλλά ως επί το πλείστων καταλήγουν ως απόβλητα. Αρχικά, παρατίθενται αναλυτικές γενικές πληροφορίες για κάποια φρούτα και λαχανικά, την παγκόσμια παραγωγή τους, καθώς και το είδος των υποπροϊόντων που παράγονται κατά την επεξεργασία τους. Στη συνέχεια, γίνεται μια επισκόπηση των επιμέρους ουσιών που περιέχονται στα διάφορα τμήματα των φρούτων και των λαχανικών, με έμφαση στα φυτοχημικά, μια κατηγορία ενώσεων που τελευταία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον της έρευνας, στον τομέα της αξιοποίησης παραπροϊόντων της βιομηχανίας μεταποίησης γεωργικών προϊό-ντων. Τέλος, μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα της βιβλιογραφίας, αναλύο-νται διάφορες μέθοδοι ανάκτησης θρεπτικών και βιοδραστικών συστατικών από τα υ-ποπροϊόντα των φρούτων και των λαχανικών, ενώ παρατίθενται και συνοπτικά οι ευρύ-τερα χρησιμοποιούμενες μέθοδοι αναλυτικού προσδιορισμού, αλλά και ταυτοποίησής τους.el
dc.format.extent93el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΥποπροϊόντα φρούτων και λαχανικώνel
dc.subjectΜέθοδοι εξαγωγήςel
dc.subjectΣυστατικά υψηλής διατροφικής αξίαςel
dc.titleΑνάκτηση συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας από υποπροϊόντα βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων και λαχανικώνel
dc.title.alternativeSustainable use of the by-products of fruit and vegetable industry for the recovery of compounds with high nutritional, functional and antioxidant valueel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeIGOUMENIDIS, PANAGIOTIS
dc.contributor.committeeΤριάντη, Μυρτώ
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThe present work is a bibliographic analysis, with the main aim of presenting data on by-products produced in the food industry in the processing of fruits and vegetables. Many of these by-products are rich in nutrients, bioactive substances and other valuable compounds, but mostly end up as waste. Initially, detailed general information about some fruits and vegetables, their global production, as well as the type of by-products produced during their processing are pre-sented. Then, an overview of the individual substances contained in the various parts of fruits and vegetables, with emphasis on phytochemicals, a category that has attracted the interest of research, in the field of utilization of by-products of the agricultural processing industry. Finally, through typical examples of the literature, various methods of recovery of nutrients and bioactive components from the by-products of fruits and vegetables are ana-lyzed, while the most widely used methods of analytical determination and their identifica-tion are briefly presented.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές