dc.contributor.advisor | LOUGOVOIS, VLADIMIROS | |
dc.contributor.author | Δρίτσα, Ειρήνη | |
dc.date.accessioned | 2021-03-05T05:35:35Z | |
dc.date.available | 2021-03-05T05:35:35Z | |
dc.date.issued | 2021-02-24 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/273 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-124 | |
dc.description.abstract | Τα Ολοθούρια ταξινομούνται στα εχινόδερμα και είναι θαλάσσιοι οργανισμοί με παγκόσμια εξάπλωση. Αρκετά είδη ολοθούριων θεωρούνται εκλεκτά εδέσματα και αφού υποβληθούν σε κατάλληλη επεξεργασία, διατίθενται προς πώληση, κυρίως στην Ασιατική αγορά. Το εκχύλισμά τους χρησιμοποιείται για την παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών, καθώς θεωρείται ότι έχει πολλές τονωτικές και ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία του ανθρώπου. Η τιμή του διαμορφώνεται ανάλογα με τη ζήτηση, το είδος και τον βαθμό καλής επεξεργασίας. Έχουν ξεκινήσει προσπάθειες υδατοκαλλιέργειας ολοθούριων τόσο σε χερσαίες όσο και σε θαλάσσιες εγκαταστάσεις. Γεννήτορες από το φυσικό περιβάλλον χρησιμοποιούνται για την αναπαραγωγική διαδικασία και τα νεαρά Ολοθούρια, αφού αναπτυχθούν σε ελεγχόμενες συνθήκες μπορούν να οδηγούν είτε για ανασύσταση του πληθυσμού στο φυσικό περιβάλλον είτε διατίθενται στην αγορά, μόλις αποκτήσουν εμπορεύσιμο μέγεθος. Η θερμιδική τους αξία είναι μικρή και έχουν χαμηλή συγκέντρωση λίπους και υψηλή συγκέντρωση πρωτεΐνης. Τέλος, έχει αποδειχθεί η αντιοξειδωτική δράση τους, καθώς και η βοήθεια που προσφέρουν στη ρύθμιση του σακχαρώδη διαβήτη. | el |
dc.format.extent | 67 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Ολοθούριος | el |
dc.subject | Εχινόδερμα | el |
dc.subject | Ασπόνδυλα | el |
dc.title | Εμπορικά ασπόνδυλα:Ολοθούρια - Καλλιέργεια, Μέθοδοι επεξεργασίας & Προϊόντα | el |
dc.title.alternative | Commercial invertebrates:Holothuroidea - Culture, Processing methods & Products | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Κυρανά, Βασιλική | |
dc.contributor.committee | Μπρατάκος, Σωτήριος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | Holothours are classified as echinoderms and are marine organisms with a worldwide distribution. Several species of holothours are considered fine delicacies and, when properly processed, are available for sale, mainly in the Asian market. Their extract is used in the production of medicines and cosmetics, as it is considered to have many tonic and beneficial properties in human health. Its price varies depending on the demand, the type and the degree of good processing. Efforts have been made to cultivate holothuria in both onshore and offshore facilities. Generators from the natural environment are used for the reproductive process and the young holothours, after growing in controlled conditions can lead either to the reconstitution of the population in the natural environment or are placed on the market, once they reach marketable size. Their caloric value is low and they have low fat concentration and high protein concentration. Finally, their antioxidant activity has been proven, as well as the help they offer in the regulation of diabetes. | el |