Show simple item record

Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Μέντας και Δυόσμου στον οίνο

dc.contributor.advisorΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.authorΑθανασιάδη, Ιωάννα
dc.contributor.authorΚαρτσαγκούλη, Ελευθερία
dc.date.accessioned2022-08-04T13:07:15Z
dc.date.available2022-08-04T13:07:15Z
dc.date.issued2022-07-18
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2746
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2586
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων μέντας και δυόσμου στον έτοιμο οίνο παραγωγής του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ποικιλίας Ροδίτη-Μοσχάτου Αλεξανδρείας. Πιο συγκεκριμένα, τα δύο βότανα μεταγγίστηκαν σε δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις στον έτοιμο οίνο, όπου και γινόταν ανάδευση δύο φορές την ημέρα. Η εκχύλιση διήρκεσε δύο εβδομάδες και ακολούθως οι οίνοι φιλτραρίστηκαν και οδηγήθηκαν στο εργαστήριο για ανάλυση. Οι αναλύσεις που έγιναν είναι ο προσδιορισμός των ολικών φαινολικών συστατικών με τη μέθοδο Folin-Ciocalteu και ο προσδιορισμός των αντιοξειδωτικών συστατικών με τη μέθοδο DPPH, για να μελετηθεί το σύνολο των αντιοξειδωτικών ουσιών των φαινολικών ενώσεων που εντοπίστηκαν στον οίνο. Για τον προσδιορισμό των τιμών χρησιμοποιήθηκαν φασματοσκοπικές τεχνικές. Στόχος της παρούσας έρευνας ήταν η μελέτη της συγκέντρωσης των ολικών φαινολικών που εντοπίστηκαν στον οίνο και εν τέλει η μέτρηση της συγκέντρωσης των αντιοξειδωτικών ουσιών στα δείγματά μας. Τέλος, σημαντικό στοιχείο της έρευνας ήταν η σύγκριση των συγκεντρώσεων των βοτάνων, με κριτήριο τη μεγαλύτερη εκχυλισιμότητα, καθώς τα πειράματα περιλάμβαναν δύο συγκεντρώσεις για κάθε βότανο.el
dc.format.extent66el
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el*
dc.subjectΒόταναel
dc.subjectΜένταel
dc.subjectΔυόσμοςel
dc.subjectΚρασίel
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectΑντιοξειδωτική δράσηel
dc.titleΜελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Μέντας και Δυόσμου στον οίνοel
dc.title.alternativeStudy of the antioxident effect of herbs Mint and Spearmint on wineel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedIn the present work, the possibility of extracting the phenolic and antioxidant components of the mint and spearmint herbs in the ready-made wine of the Department of Wine, Vine and Beverage of the Roditi-Moschato Alexandria variety was studied. More specifically, the two herbs were transfused in two different concentrations in the prepared wine, where it was stirred twice a day. The extraction lasted two weeks and then the wines were filtered and taken to the laboratory for analysis. The analyzes which performed, are the designation of the total phenolic components by the Folin-Ciocalteu method and the designation of the antioxidant components by the DPPH method, in order to study all the antioxidant components of the phenolic localization compounds in wine. Spectroscopic techniques were used to determine the values. The aim of the present research was to study the concentration of total phenolics where detected in wine and finally to measure the concentration of antioxidants in our samples. Summarizing, an important element of the research was the comparison of the concentrations of herbs, with the criterion of the highest extractability, as the experiments included two concentrations for each herb.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές