dc.contributor.advisor | Batrinou, Anthimia | |
dc.contributor.author | Μερμίτογλου, Μιχαήλ | |
dc.date.accessioned | 2022-08-08T17:01:32Z | |
dc.date.available | 2022-08-08T17:01:32Z | |
dc.date.issued | 2022-07-14 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2770 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2610 | |
dc.description.abstract | Η σχέση μεταξύ της διατροφής και της ποικιλομορφίας και της λειτουργίας του εντερικού μικροβιώματος και η σημασία του για την ανθρώπινη υγεία αποτελεί σήμερα αντικείμενο πολλών μελετών. Το είδος και η αναλογία μικροοργανισμών που βρίσκονται στα έντερα μπορούν να καθορίσουν την ενεργειακή ισορροπία.Οι μικροοργανισμοί του εντέρου εκτελούν πολλές σημαντικές λειτουργίες, μία από τις οποίες είναι η συμμετοχή σε διεργασίες του μεταβολισμού, π.χ., στην παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας—SCFAs (ονομάζονται επίσης πτητικά λιπαρά οξέα). Αυτά τα οξέα αντιπροσωπεύουν την κύρια ροή του άνθρακα από τη διατροφή στο
μικροβίωμα του ανθρώπου.Για την διατήρηση της εντερικής ισορροπίας και για την υγεία του
ανθρώπου είναι απαραίτητη η πρόληψη
πολλών ασθενειών. Τα αποτελέσματα πολλών μελετών επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση των προβιοτικών μικροοργανισμών στην ισορροπία του εντερικού μικροβιώματος και των παραγόμενων μεταβολιτών, συμπεριλαμβανομένων των SCFAs. Στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να συνοψίσει τι είναι γνωστό σχετικά με τις επιδράσεις των προβιοτικών στην παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας από το μικρόβια του εντέρου.Επιπλέον, ο μηχανισμός σχηματισμού και οι ιδιότητες αυτών των μεταβολιτών θα συζητηθεί παρακάτω όπως και τα αποτελέσματα των δοκιμών που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των προβιοτικών στην ανθρώπινη διατροφή και θα αποδειχθεί πως η ρύθμιση της παραγωγής SCFAs από το εντερικό μικροβίωμα συμβάλλει στην υγεία του ανθρώπου. | el |
dc.format.extent | 92 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | * |
dc.subject | SCFAs | el |
dc.subject | Προβιοτικά | el |
dc.subject | Μικροβίωμα | el |
dc.title | Η σημασία της παραγωγής βραχείας αλυσίδας λιπαρών οξέων από προβιοτικούς μικροοργανισμούς | el |
dc.title.alternative | The meaning of production of short chain fatty acids(SCFAs) by probiotics | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Zoumpoulakis, Panagiotis | |
dc.contributor.committee | Στρατή, Ειρήνη | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | There is a lot of research being done on the relationship between diet and the
diversity and function of the intestinal microbiome, and its importance for human
health. The number and types of microorganisms found in the intestines can affect the
host's energy balance.Intestinal microorganisms participate in many important
metabolic processes, including the production of short-chain fatty acids (SCFAs).
These acids represent the main carbon flow from the diet to the host microbiome.
Maintain ntestinal balance is necessary to maintain the normal health of the host and
prevent many illnesses.The results of many studies confirm the beneficial effects of
probiotic microorganisms on balance.Analysis of product metabolites, including gut
microbiota and SCFA. The purpose of this review is to summarize what is known
about the effects of probiotics on the production of short-chain fatty acids by gut
microbes.The mechanism of formation and properties of these metabolites is
discussed, as well as test results confirming the effectiveness of probiotics in human
nutrition by modulating SCFAs production by intestinal microbiome. | el |