Εμφάνιση απλής εγγραφής

Η σημασία της παραγωγής βραχείας αλυσίδας λιπαρών οξέων από προβιοτικούς μικροοργανισμούς

dc.contributor.advisorBatrinou, Anthimia
dc.contributor.authorΜερμίτογλου, Μιχαήλ
dc.date.accessioned2022-08-08T17:01:32Z
dc.date.available2022-08-08T17:01:32Z
dc.date.issued2022-07-14
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2770
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2610
dc.description.abstractΗ σχέση μεταξύ της διατροφής και της ποικιλομορφίας και της λειτουργίας του εντερικού μικροβιώματος και η σημασία του για την ανθρώπινη υγεία αποτελεί σήμερα αντικείμενο πολλών μελετών. Το είδος και η αναλογία μικροοργανισμών που βρίσκονται στα έντερα μπορούν να καθορίσουν την ενεργειακή ισορροπία.Οι μικροοργανισμοί του εντέρου εκτελούν πολλές σημαντικές λειτουργίες, μία από τις οποίες είναι η συμμετοχή σε διεργασίες του μεταβολισμού, π.χ., στην παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας—SCFAs (ονομάζονται επίσης πτητικά λιπαρά οξέα). Αυτά τα οξέα αντιπροσωπεύουν την κύρια ροή του άνθρακα από τη διατροφή στο μικροβίωμα του ανθρώπου.Για την διατήρηση της εντερικής ισορροπίας και για την υγεία του ανθρώπου είναι απαραίτητη η πρόληψη πολλών ασθενειών. Τα αποτελέσματα πολλών μελετών επιβεβαιώνουν την ευεργετική επίδραση των προβιοτικών μικροοργανισμών στην ισορροπία του εντερικού μικροβιώματος και των παραγόμενων μεταβολιτών, συμπεριλαμβανομένων των SCFAs. Στόχος αυτής της πτυχιακής εργασίας είναι να συνοψίσει τι είναι γνωστό σχετικά με τις επιδράσεις των προβιοτικών στην παραγωγή λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας από το μικρόβια του εντέρου.Επιπλέον, ο μηχανισμός σχηματισμού και οι ιδιότητες αυτών των μεταβολιτών θα συζητηθεί παρακάτω όπως και τα αποτελέσματα των δοκιμών που επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των προβιοτικών στην ανθρώπινη διατροφή και θα αποδειχθεί πως η ρύθμιση της παραγωγής SCFAs από το εντερικό μικροβίωμα συμβάλλει στην υγεία του ανθρώπου.el
dc.format.extent92el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/*
dc.subjectSCFAsel
dc.subjectΠροβιοτικάel
dc.subjectΜικροβίωμαel
dc.titleΗ σημασία της παραγωγής βραχείας αλυσίδας λιπαρών οξέων από προβιοτικούς μικροοργανισμούςel
dc.title.alternativeThe meaning of production of short chain fatty acids(SCFAs) by probioticsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeZoumpoulakis, Panagiotis
dc.contributor.committeeΣτρατή, Ειρήνη
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel
dc.description.abstracttranslatedThere is a lot of research being done on the relationship between diet and the diversity and function of the intestinal microbiome, and its importance for human health. The number and types of microorganisms found in the intestines can affect the host's energy balance.Intestinal microorganisms participate in many important metabolic processes, including the production of short-chain fatty acids (SCFAs). These acids represent the main carbon flow from the diet to the host microbiome. Maintain ntestinal balance is necessary to maintain the normal health of the host and prevent many illnesses.The results of many studies confirm the beneficial effects of probiotic microorganisms on balance.Analysis of product metabolites, including gut microbiota and SCFA. The purpose of this review is to summarize what is known about the effects of probiotics on the production of short-chain fatty acids by gut microbes.The mechanism of formation and properties of these metabolites is discussed, as well as test results confirming the effectiveness of probiotics in human nutrition by modulating SCFAs production by intestinal microbiome.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές