dc.contributor.advisor | Σεχάντε, Αντνάν | |
dc.contributor.author | Γραβιώτη, Στυλιανή | |
dc.contributor.author | Σαλμά, Λαμπρινή Κωνσταντίνα | |
dc.date.accessioned | 2022-08-31T16:20:12Z | |
dc.date.available | 2022-08-31T16:20:12Z | |
dc.date.issued | 2022-07-22 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2813 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2653 | |
dc.description.abstract | Έχοντας υπόψιν τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφαινολών που εμπεριέχονται στο κόκκινο σταφύλι ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μία κρέμα περιποίησης η οποία θα ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα και θα καταπραΰνει από ερεθισμούς και ακμή, με στόχο φυσικά να βελτιώνει την όψη και την υφή της σε βάθος. Η πτυχιακή εργασία πραγματοποιήθηκε σε εργαστηριακούς χώρους του Τμήματος Επιστήμων Οίνου, Αμπέλου και Ποτών. Επίσης πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός πρότυπων ουσιών για τα σκευάσματα που παρήχθηκαν (βάμματα και έλαια) με τη μέθοδο της HPLC (LC-MS). | el |
dc.format.extent | 63 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.subject | Κρέμα περιποίησης | el |
dc.subject | Πολυφαινόλες | el |
dc.subject | Γαρύφαλλο | el |
dc.subject | Νυχτολούλουδο | el |
dc.subject | Κόκκινο σταφύλι | el |
dc.title | Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού, γαρύφαλλο και νυχτολούλουδο | el |
dc.title.alternative | Composition and study of facial care products using polyphenol from night flower and clove | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Chatzilazarou, Arhontoula | |
dc.contributor.committee | Ευαγγέλου, Αλεξάνδρα | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών | el |
dc.description.abstracttranslated | Bearing in mind the positive effects of the herbs and the polyphenols contained in the red grape mostly as an antioxidant in the cells of the human body, we wanted to create a care cream that will deeply hydrate the skin and soothe it from irritations and acne, with the aim of naturally improving its appearance and texture in depth. The thesis was carried out in the labratories of the Department of Wine, Vine an Berevage Sciences. Determination of standard substances for the preparations produced (tinctures and oils) was also carried out using the HPLC method (LC-MS). | el |