• Ελληνικά
    • English
  • Ελληνικά 
    • Ελληνικά
    • English
  • Σύνδεση
Προβολή τεκμηρίου 
  •   Ιδρυματικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
  • Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Επιστήμη Οίνου και Ζύθου
  • Προβολή τεκμηρίου
  •   Ιδρυματικό Αποθετήριο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής
  • ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
  • Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
  • Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Επιστήμη Οίνου και Ζύθου
  • Προβολή τεκμηρίου
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Σύγκριση μεθόδων εκτίμησης της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων

Comparison of methods estimating the antioxidant capacity of wines

Thumbnail
Μεταπτυχιακή διπλωματική εργασία
Συγγραφέας
Λάγιου, Ευαγγελία
Ημερομηνία
2022-08-30
Επιβλέπων
Σεχάντε, Αντνάν
Διπλωματική εργασία (1.900Mb)
Λέξεις-κλειδιά
Πολυφαινόλες ; Folin Ciocalteu ; DPPH ; ABTS ; FRAP ; ORAC ; Ερυθρός οίνος ; Λευκός οίνος ; Καφεϊκό οξύ ; Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας οίνου ; Αντιοξειδωτική ικανότητα 
Περίληψη
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής είναι η εύρεση της βέλτιστης μεθόδου προσδιορισμού της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οίνου. Αρχικά , λοιπόν, στο θεωρητικό μέρος ,έγινε μια εκτενής θεωρητική περιγραφή της οξείδωσης του οίνου (κατηγορίες, μηχανισμοί και συνέπειες) και της αντιοξειδωτικής ικανότητας του οίνου (τεχνικές μέτρησης). Στην συνέχεια , στο πειραματικό μέρος αναλύθηκαν δύο δείγματα οίνου –ένας λευκός και ένας ερυθρός οίνος – , οι δύο παραπάνω οίνοι με προσθήκη καφεικού οξέος και ένα πρότυπο διάλυμα καφεικού οξέος για να δούμε την ανταπόκριση που έχει το καφεϊκό οξύ στο νερό. Οι αναλύσεις των δειγμάτων έγιναν αρχικά με την μέθοδο Folin Ciocalteu για να μετρηθεί η σύσταση σε πολυφαινόλες και στην συνέχεια με τις μεθόδους DPPH και ABTS, για να μετρηθεί η αντιοξειδωτική ικανότητα των οίνων. Τέλος, με την βοήθεια της στατιστικής επεξεργασίας , βγήκαν ορισμένα συμπεράσματα για τις δύο μεθόδους εύρεσης της αντιοξειδωτικής ικανότητας των οίνων.
Περίληψη
The purpose of this thesis is to find the best method for determining the antioxidant capacity of wine. Initially, therefore, in the theoretical part, an extensive theoretical description of wine oxidation (categories, mechanisms and consequences) and the antioxidant capacity of wine (measurement techniques) was made. Then, in the experimental part, two wine samples were analyzed – one white and one red wine –, the above two wines with the addition of caffeic acid and a standard caffeic acid solution to see the response of caffeic acid to water. The samples were analyzed first with the Folin Ciocalteu method to measure the composition of polyphenols and then with the DPPH and ABTS methods, to measure the antioxidant capacity of the wines. Finally, with the help of statistical processing, some conclusions were drawn for the two methods of finding the antioxidant capacity of wines.
Αριθμός σελίδων
57
Σχολή
Σχολή Επιστημών Τροφίμων
Ακαδημαϊκό Τμήμα
Τμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών
Τίτλος Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
Επιστήμη Οίνου και Ζύθου
Γλώσσα
Ελληνικά
URI
https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2824
http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2664
Συλλογή
  • Μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες - Επιστήμη Οίνου και Ζύθου
Εμφάνιση πλήρους εγγραφής

Επικοινωνήστε μαζί μας | Αποστολή Σχολίων
Created by ELiDOC
 

 

Πλοηγηση

Όλο το ΑποθετήριοΚοινότητες & ΣυλλογέςΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΕπιβλέποντεςΤίτλοιΛέξεις-κλειδιάΑκαδημαϊκά ΤμήματαΜεταπτυχιακά ΠρογράμματαΑυτή η συλλογήΑνά ημερομηνία δημοσίευσηςΣυγγραφείςΕπιβλέποντεςΤίτλοιΛέξεις-κλειδιάΑκαδημαϊκά ΤμήματαΜεταπτυχιακά Προγράμματα

Ο λογαριασμος μου

Σύνδεση

Επικοινωνήστε μαζί μας | Αποστολή Σχολίων
Created by ELiDOC