dc.contributor.advisor | HOUHOULA, DIMITRA | |
dc.contributor.author | Μαυροκεφαλίδου, Ηλιάνα Νόνα | |
dc.date.accessioned | 2022-09-22T10:16:53Z | |
dc.date.available | 2022-09-22T10:16:53Z | |
dc.date.issued | 2022-07-13 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/2892 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-2732 | |
dc.description | Τελικό στάδιο της παρούσας ερευνητικής πτυχιακής εργασίας είναι η δημιουργία και αναπαράσταση συνθηκών στομάχου ώστε να παρατηρήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα κάθε στάδιο της πέψης των προβιοτικών σκευασμάτων που χορηγούνται στον καταναλωτή. Το στάδιο αυτό πραγματοποιείται με σκοπό την εξακρίβωση και τον εντοπισμό των βακτηρίων που επιβιώνουν στις ισχυρά όξινες συνθήκες που υπάρχουν στο στομάχι, καθώς και τη οξυγαλακτική τους δράση με τον πολλαπλασιασμό τους. Αρχικά, πρώτο βήμα αυτού του πειράματος, αποτελεί η δημιουργία του υγρού που βρίσκεται στον ανθρώπινο στόμαχο δηλαδή το γαστρικό υγρό. | el |
dc.description.abstract | Η παρούσα πτυχιακή εργασία, εκπονήθηκε στο πολυδύναμο Εργαστήριο Μοριακής
Βιολογίας της σχολής Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου
Δυτικής Αττικής. Τα πειράματα εκτελέστηκαν κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου
του ακαδημαϊκού έτους 2021-2022. Αποτελεί μία έρευνα σχετικά με τη δράση των
οξυγαλακτικών βακτηρίων σε προβιοτικά σκευάσματα του εμπορίου. Αρχικά η μελέτη
εστιάζει στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των προβιοτικών. Παρουσιάζεται αναλυτικά
ο ορισμός τους καθώς και οι μορφές τους. Γίνεται αρχικά μια γενική περιγραφή στον
τρόπο δράσης τους. Στη συνέχεια η μελέτη επικεντρώνεται κυρίως στην ταυτοποίηση
των βακτηρίων που υπάρχουν στο κάθε χάπι σε σύγκριση με τα αντίστοιχα που
αναγράφονται στην εκάστοτε συσκευασία. Στο σημείο αυτό διακρίνονται και
καταγράφονται εκείνα που πράγματι εμπεριέχονται που μπορεί να μην αναγράφεται η
παρουσία μερικών από αυτά στο χάπι. Επίσης μπορεί να απουσιάζουν βακτήρια που
πρακτικά θα αναμενόταν η ύπαρξή τους λόγω της αναφοράς τους στη συσκευασία.
Έπειτα γίνεται έλεγχος της επιβίωσής τους σε συνθήκες στομάχου όπου δεν είναι
πάντοτε δυνατή και συνεπώς δεν επιτυγχάνεται η επιθυμητή τους δράση όπου
εκτυλίσσεται στο έντερο. | el |
dc.format.extent | 64 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Προβιοτικά | el |
dc.subject | Οξυγαλακτικά βακτήρια | el |
dc.subject | PCR | el |
dc.subject | Ηλεκτροφόρηση | el |
dc.subject | Γαστρικό υγρό | el |
dc.title | Δράση οξυγαλακτικών βακτηρίων από προβιοτικά του εμπορίου | el |
dc.title.alternative | Action of lactic acid bacteria from commercial probiotics | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Batrinou, Anthimia | |
dc.contributor.committee | Αντωνόπουλος, Διονύσιος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | This thesis was prepared in the versatile Molecular Laboratory
Biology of the Faculty of Food Science and Technology of the University
Western Attica. The experiments were performed during the spring semester
of the 2021-2022 academic year. It is a research about the action of
lactic acid bacteria in commercial probiotic preparations. First the study
focuses on the characteristic features of probiotics. It is presented in detail
their definition as well as their forms.First, a general description is given to
their mode of action. Then the study focuses mainly on identification
of the bacteria present in each pill compared to the counterparts that
indicated on the respective packaging. At this point they can also be distinguished
those that are actually included that may not be listed are recorded
presence of some of them in the pill. Bacteria may also be absent that
practically one would expect their existence due to their mention on the packaging.
Then their survival is tested in stomach conditions where they are not
always possible and therefore their desired action is not achieved where
unfolds in the intestine. | el |