Πλοήγηση ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ανά Επιβλέποντα "f9e9bbd4-d3d8-4780-8388-f82c7029b6a8"
Αποτελέσματα 1-10 από 10
-
Ανασκόπηση και διατροφική αξία οσπρίων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-12-10)H παρούσα ανασκόπηση επιδιώκει να αναδείξει ότι τα όσπρια παρουσιάζουν μεγάλο διατροφικό, εμπορικό, και οικονομικό ενδιαφέρον. Είναι τροφή που χαρακτηρίζεται από την υψηλή περιεκτικότητά της σε πρωτεΐνες. Με δεδομένη τη ... -
Αξιολόγηση του βαθμού ωρίμανσης της μπανάνας με χρήση ανάλυσης εικόνας και υφής και ενόργανων μεθόδων χημικής ανάλυσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)Η μπανάνα αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα και με ευρεία κατανάλωση φρούτα ανά την υφήλιο που η μικρή διάρκεια ζωής της από την έναρξη της ωρίμανσης σε συνδυασμό με το ότι η μεταφορά της μπορεί να διαρκέσει ακόμα και ... -
Κριτική ανασκόπηση ανθέων και αρωματικών φυτών, των αιθέριων ελαίων και παραπροϊόντων τους και εφαρμογές στη συντήρηση τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Τα αρωματικά και φυτά και άνθη, χρησιμοποιούνται από τον άνθρωπο από την αρχαιότητα. Από νωρίς έγιναν αντιληπτές οι θεραπευτικές ιδιότητές τους και έτσι με την πρόοδο της επιστήμης, άρχισαν να μελετώνται εκτενέστερα. Σε ... -
Μελέτη διατηρησιμότητας παστουρμά με χρήση αναλυτικών μεθόδων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-27)Ο παστουρμάς αποτελεί ένα ζυμούμενο προϊόν ωρίμανσης από αυτοτελή τεμάχια κρέατος, το οποίο διαθέτει ως εξωτερικό επικάλυμμα το τσιμένι (Trigonella Foenum-graecum) και είναι μακράς διαρκείας σε αποθήκευση υπό ψύξη. Στην ... -
Μελέτη διατροφικής σύστασης φράουλας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-08-07)Η παρούσα εργασία απαρτίζεται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος αναλύεται η θεωρητική θεματολογία που προέκυψε από βιβλιογραφική ανασκόπηση. Συγκεκριμένα, η θεματολογία περιλαμβάνει τη γονοτυπική και βοτανική ταξινόμηση ... -
Μελέτη της επίδρασης υπέρυθρης ακτινοβολίας στη σύσταση των ολικών φαινολικών και στην αντιοξειδωτική τους δράση σε θερμοκηπιακή καλλιέργεια μελιτζάνας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-14)Στο άρθρο παρουσιάζεται η πτυχιακή εργασία μου που μελετά δύο ομάδες δειγμάτων μελιτζανών θερμοκηπίου με και χωρίς ακτινοβολία και να παρατηρηθούν οι διαφορές στην συγκέντρωση των φαινολικών ενώσεων και των αντιοξειδωτικών. -
Μελέτη ωρίμανσης φράουλας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)Η φράουλα αποτελεί ένα εξαιρετικά ευαλλοίωτο φρούτο με μικρή διάρκεια ζωής μετά την συγκομιδή, ενώ χαρακτηρίζεται και από μεγάλη μεταβλητότητα ως προς τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά. Στη παρούσα μελέτη πραγματοποιήθηκε ... -
Σύγχρονες και ταχείες αναλυτικές τεχνικές για τον έλεγχο της διατηρησιμότητας των τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-08)Τα τρόφιμα είναι ευπαθή προϊόντα από τη φύση τους και κατά την αποθήκευσή τους λαμβάνει χώρα πληθώρα διεργασιών, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την ποιότητά τους. Στην παρούσα εργασία, εξετάζονται οι τρόποι ... -
Συγκριτική μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης ποικιλιών καφέ κι εκτίμηση της ποιότητάς του με χρήση φασματοσκοπίας IR και μέτρηση χρώματος
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)Ο καφές αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά ροφήματα, εξαιτίας κυρίως των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και των θετικών αποτελεσμάτων του στην υγεία. Αρκετές έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί, με αντικείμενο τις κύριες ποικιλίες ... -
Συγκριτική μελέτη και αποτίμηση in vitro μεθόδων για τον προσδιορισμό της αντιοξειδωτικής και αντιριζικής δράσης συστατικών τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η συγκριτική μελέτη των μεθόδων in vitro για τον προσδιορισμό της αντιοξειδωτικής και αντιριζικής δράσης, αρχικά, γίνεται αναφορά σε βασικές έννοιες της οξείδωσης, της υπεροξείδωσης των ...