Πλοήγηση ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ανά Τίτλο
Αποτελέσματα 618-637 από 655
-
Φαρμακευτικές ιδιότητες μανιταριών και οι βιοδραστικές τους ουσίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-04)Πολλά είδη μανιταριών είναι γνωστά για τις θρεπτικές και φαρμακευτικές τους ιδιότητες και έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από την αρχαιότητα ως τονωτικά και ως φάρμακα για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών. Θεωρούνται ... -
Φαρμακευτικές ιδιότητες του κρόκου (Σαφράν)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-26)Η παρούσα εργασία ασχολείται με τις φαρμακευτικές ιδιότητες του κρόκου (saffron), ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως σε τροπικές και υποτροπικές χώρες με διάφορους τρόπους τόσο στο νοικοκυριό όσο και για ιατρικούς σκοπούς. ... -
Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων ελιάς και μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-16)Χημική σύσταση φύλλων ελιάς. Αντιοξειδωτικά. Φαρμακευτικές ιδιότητες φύλλων και προσδιορισμός αντιοξειδωτικών. -
Φαρμακευτικό ελαιόλαδο: χρήσεις και μελλοντικές προοπτικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-30) -
Φασκόμηλο και Τριαντάφυλλο. Φαρμακευτικές και Καλλυντικές Ιδιότητες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02)Η παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζει τις φαρμακευτικές και καλλυντικές ιδιότητες του φασκόμηλου και του τριαντάφυλλου. Τα δραστικά συστατικά των φυτών είναι ουσίες που επιδρούν στον ανθρώπινο οργανισμός, όπως τα αλκαλοειδή, ... -
Φυσικά αντιοξειδωτικά ως συντηρητικά γαλακτωμάτων. Μελέτη αλληλεπίδρασης με τις βασικές πρώτες ύλες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-05)Στην παρούσα διπλωματική μελέτη πραγματοποιήθηκε η αξιολόγηση τεσσάρων διαφορετικών ειδών εμπορικών σκευασμάτων πρωτεΐνης φυτικής προέλευσης (σόγια, μπιζέλι, φάβα, ρύζι) για την χρήση τους ως γαλακτωματοποιητές με στόχο ... -
Φυσικά ροφήματα χαμηλής ενέργειας : οφέλη και μελλοντικές βλέψεις
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-15)Τα φυσικά ροφήματα, που χαρακτηρίζονται από χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και πλούσιο διατροφικό προφίλ, έχουν συγκεντρώσει σημαντική προσοχή μέσω της αυξημένης ζήτησης των καταναλωτών για προϊόντα με άξονα την υγεία. ... -
Φυσικά συστατικά με ανασταλτική δράση έναντι της ενζυμικής αμαύρωσης τροφίμων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)Βασικό αντικείμενο της μελέτης της παρακάτω εργασίας είναι η χρήση φυσικών συστατικών για τον έλεγχο και περιορισμό της ενζυμικής αμαύρωσης σε τρόφιμα. Ο σκοπός της εργασίας είναι να αναζητηθούν από την βιβλιογραφία ... -
Φυσικές και τεχνικές γλυκαντικές ύλες: ο ρόλος τους στις ολιγοθερμικές δίαιτες ως προς την ασφάλεια και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03)Η χρήση ραφιναρισμένης ζάχαρης στην καθημερινή μας ζωή είναι μια κοινή πρακτική και η χρήση της έχει αυξηθεί πολλαπλά τις τελευταίες δεκαετίες. Χρησιμοποιείται συνήθως σε επιδόρπια, χυμούς, ροφήματα και προϊόντα ... -
Φυσικοί αντιμικροβιακοί παράγοντες έναντι τροφιμογενών παθογόνων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-15)Εμπορικά διαθέσιμες σκόνες Μαύρου πιπεριού, Πράσινου πιπεριού καθώς και κόκκινης πιπεριάς Καγιέν προστέθηκαν σε ποσοστό 5% κ.β. σε νερό. Κατόπιν ρυθμίστηκε το pH με 1 N HCl/ 1 N NaOH σε τιμές 4.5, 5.5 και 6.5 και κατόπιν ... -
Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία ... -
Φυτικά υποκατάστατα γάλακτος, πλεονεκτήματα - μειονεκτήματα στην παραγωγή προϊόντων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09)Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη τάση προς την κατανάλωση εναλλακτικών προϊόντων. Μία πολύ μεγάλη μερίδα ανθρώπων, επιλέγει πιο υγιεινή διατροφή στηριζόμενη κυρίως σε φυτικές ίνες (λ.χ όσπρια), με σκοπό να βελτιώσει ... -
Φυτοχημεία, Διατροφική αξία, Παραδοσιακές χρήσεις και Θεραπευτική δράση της κάπαρης (Capparis spinosa L.)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-16)Η Capparis spinosa ή στα ελληνικά κάπαρη είναι ένας πολυετής θάμνος που ανήκει στην οικογένεια των καπαροειδών, αναπτύσσεται σε όλη την Μεσόγειο και έχει μια αξιοσημείωτη προσαρμοστικότητα στις αντίξοες συνθήκες του ... -
Φωτοχημικές μέθοδοι επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων οινοποιείου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-02)Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θεσπίσει ένα αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τον ορθό τρόπο διαχείρισης και απόρριψης των υγρών αποβλήτων και η Ελλάδα έχει δεσμευτεί να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πολιτική. Κατά την διαδικασία οινοποίησης ... -
Χαρακτηρισμός μικροβιώματος στο μητρικό γάλα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-26)Ο θηλασμός συνδέεται με σημαντικά οφέλη για την υγεία των βρεφών. Εκτός από τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα κύτταρα του ανοσοποιητικού και τα βιοε-νεργά συστατικά, το μητρικό γάλα περιέχει επίσης μια ποικιλία μικροβίων, ... -
Χαρακτηρισμός των αρωματικών ενώσεων της ποικιλίας Μαλαγουζιά
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)Απομόνωση και προσδιορισμός των αρωματικών ουσιών από οίνους της ποικιλίας Μαλαγουζιά -
Χαρακτηριστικά, ιδιότητες και μέθοδοι εκχύλισης του αβοκαντελαίου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)Το αβοκάντο θεωρείται ένα τροπικό φρούτο ύψιστης βιολογικής και θρεπτικής αξίας. Το αβοκαντέλαιο παράγεται από το αβοκάντο μέσω μιας σειράς από βιολογικές, φυσικές και χημικές μεθόδους και χρησιμοποιείται στην βιομηχανία ... -
Χημική σύσταση και βασικές ευεργετικές ιδιότητες χαρακτηριστικών φρούτων και οπωροκηπευτικών ελληνικής προελευσης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-07)Τα φρούτα και τα λαχανικά από παλιά έχουν εκτιμηθεί ως μέρος του βασικού διαιτολογίου του ανθρώπου. Τις τελευταίες δεκαετίες, τα οπωροκηπευτικά αποτελούν αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, λόγω της φύσης τους και ... -
Χημική σύσταση και βιολογική δράση δυόσμου και βασιλικού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-16)Ο δυόσμος και ο βασιλικός περιέχουν σε υψηλές συγκεντρώσεις φαινολικά οξέα, φλαβονοειδή και καροτενοειδή. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα τα βότανα αυτά να εκδηλώνουν αρκετές φαρμακευτικές δράσεις. Μελέτες έχουν δείξει πως χάρη ... -
Χημική σύσταση και βιολογική δράση του Υπερικού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-16)Το βαλσαμόχορτο ή St. John's Wort ή υπερικό (Hypericum), είναι γνωστό εδώ και πολλούς αιώνες για τη βιολογική του δράση. Τις τελευταίες δεκαετίες αποτελεί αντικείμενο πολλών ερευνητικών μελετών, λόγω της φύσης του και ...