Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-10 από 88
Ποσοτικοποίηση των πτητικών ουσιών από αλκοολούχα ποτά με αέρια χρωματογραφία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-21)
Ερευνητική πτυχιακή στην οποία γίνεται ποσοτικοποίηση κάποιων πτητικών αρωματικών συστατικών που καθορίζουν το άρωμα των αλκοολούχων ποτών με χρήση αέριας χρωματογραφίας.
Διερεύνηση μεταβολών στο φάσμα FTIR σε οίνους με διαφορετικές συγκεντρώσεις τανινών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
Οι τανίνες είναι οι βασικότερες πολυφαινόλες που συναντώνται στους οίνους, κυρίως στους ερυθρούς αλλά είναι παρούσες και στους λευκούς. Η ανάλυση τους είναι σημαντική διότι συμβάλλουν στην διαμόρφωση διαφόρων οργανοληπτικών ...
Υποβοηθούμενη με υπερήχους και μικροκύματα εκχύλιση στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων της οινοποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
Η παρούσα πτυχιακή εργασία, έχει ως στόχο να μελετήσει την υποβοηθούμενη με υπερήχους και μικροκύματα εκχύλιση στην αξιοποίηση των υποπροϊόντων της οινοποίησης.
Ανάλυση της οικογένειας των γονιδίων Hsp100 στο αμπέλι
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-05-03)
Το αμπέλι είναι ένας ζωντανός οργανισμός που επηρεάζεται συνεχώς από διάφορους παράγοντες. Γεωγραφικούς: γεωγραφικό πλάτος, υψόμετρο, έδαφος, κλιματικούς: θερμοκρασίες μιας περιοχής, επαφή με τον ήλιο, ανέμους, μάζες νερού, ...
Η επίδραση της κυτταρικής επαφής στην αλληλεπίδραση μεταξύ της ζύμης Metschnikowia pulcherrima και κοινών ειδών οινοποίησης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-04-28)
Μονάδες επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε ζυθοποιεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-01)
Η επεξεργασία των αποβλήτων ζυθοποιίας αποτελεί ένα σημαντικό μέρος των εγκαταστάσεων παραγωγής μπύρας. Αντικείμενο της συγκεκριμένης εργασίας είναι ημελέτηεπεξεργασίας υγρών αποβλήτων που προέρχονται από ζυθοποιία. Το ...
Διερεύνηση δυνατότητας της χρήσης FTIR φασματοσκοπίας σε οίνους από τη Λήμνο και την Κρήτη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
Το μοσχάτο Αλεξανδρείας και το μοσχάτο Σπίνας είναι δυο αρωματικές μοσχάτες
ποικιλίες, οι οποίες συναντώνται σε νησιά της Ελλάδας, όπως είναι η Λήμνος και η
Κρήτη. Το μοσχάτο της Αλεξανδρείας μεταφέρθηκε πριν πενήντα ...
Ελληνικό κριθάρι και σιτάρι. Καλλιέργεια και αξιολόγησή τους για παραγωγή βύνης
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03)
Το επάγγελμα του οινολόγου – ζυθοποιού είναι πολλά περισσότερα από μια απλή αναλογία νερού, βύνης κριθαριού, λυκίσκου και μαγιάς. Ένας ζυθοποιός έχει την ανάγκη να γνωρίζει όλα τα στάδια της παραγωγής του ζύθου, από την ...
Αξιολόγηση φαινοτυπικών χαρακτηριστικών γηγενών ζυμών απομονωμένες από ελληνικούς οίνους διαφορετικών περιοχών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-02-23)
Τα τελευταία χρόνια, το ενδιαφέρον του οινολογικού κόσμου, για την χρήση των κατάλληλων ζυμομυκήτων ως εναρκτήριες καλλιέργειες στην αλκοολική ζύμωση, όλο και αυξάνεται. Στην παρούσα μελέτη, 188 ζυμομύκητες που είχαν ...
Μελέτη των χαρακτηριστικών των εδαφών της Σαντορίνης και η επίδραση αυτών στην αμπελοκαλλιέργεια
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-03-03)
Η Σαντορίνη είναι γνωστή για τα ξεχωριστά της κρασιά. Τα οργανοληπτικά
χαρακτηριστικά των οίνων διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εδαφικές και
κλιματικές συνθήκες της περιοχής από την οποία προέρχονται. Το ιδιαίτερο ...