Search
Now showing items 1-10 of 15
Εφαρμογή τεχνολογίας εμποδίων για την παρασκευή προϊόντων με βελτιωμένα χαρακτηριστικά και αυξημένη διατηρησιμότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
Τα σύκα, από την αρχαιότητα έως και σήμερα, αποτελούν φρούτα που καταναλώνονται ευρέως και χαίρουν μεγάλης αποδοχής από τους καταναλωτές λόγω των ευεργετικών τους ιδιοτήτων και των ιδιαίτερων οργανοληπτικών τους χαρακτηριστικών. ...
Εφαρμογή ωσμωτικής αφυδάτωσης ως προκατεργασίας ξήρανσης ιπποφαούς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-02)
Η διατροφή είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την εξασφάλιση της καλής
υγείας. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μας. Ωστόσο
λόγω της ευαισθησίας που παρουσιάζουν και της σύντομης ...
Μελέτη αξιοποίησης αποβλήτων φυτικής προέλευσης για την παραλαβή συστατικών προστιθέμενης αξίας- Κλασικές και καινοτόμες τεχνικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
Η βιομηχανία τροφίμων δημιουργεί μεγάλες ποσότητες απορριμμάτων που απαιτούν προσεκτική διαχείριση ώστε η απόρριψή τους να πραγματοποιείται με τρόπο βιώσιμο και ασφαλή για τους ανθρώπους και το οικοσύστημα. Συγκεκριμένα, ...
Βελτιστοποίηση της διεργασίας της ωσμωτικής αφυδάτωσης για την παραγωγή αφυδατωμένων τροφίμων φυτικής προέλευσης με εφαρμογή της μεθοδολογίας RSM (Response Surface Methodology)
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07)
Τα λευκά μανιτάρια (Agaricus bisporus) είναι τα πιο κοινά είδη βρώσιμων μανιταριών, τα
οποία αντιπροσωπεύουν το 30% της παγκόσμιας κατανάλωσης μανιταριών. Τα μανιτάρια
είναι μια καλή πηγή συμπλέγματος βιταμίνης Β, ...
Εφαρμογή της έξυπνης συσκευασίας στα τρόφιμα: Σύγχρονες πρακτικές και προοπτικές
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
Τα τελευταία χρόνια, έχουν αναπτυχθεί από τους επιστήμονες διάφορες αξιόλογες τεχνολογίες
για την παρακολούθηση της ποιότητας των τροφίμων. Οι τεχνολογίες αυτές χωρίζονται σε
πολλές κατηγορίες, με την πιο σημαντική από ...
Αξιοποίηση παραπροϊόντων μανιταριών ως εναλλακτική πηγή πρωτεϊνών και άλλων βιοδραστικών ουσιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-23)
Σκοπός της παρούσας εργασίας ήταν η μελέτη της ωσμωτικής αφυδάτωσης σε δείγμα
τεμαχισμένων παραπροϊόντων (κοτσάνια) μανιταριού (Pleurotus ostreatus) και ο
συνδυασμός της με ξήρανση σε ρεύμα αέρα για τη δημιουργία ...
Εναλλακτικές μέθοδοι συντήρησης προϊόντων με βάση το κρέας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-05-17)
Η παρούσα εργασία ασχολήθηκε με τη μελέτη του κρέατος και των προϊόντων του καθώς
και των εναλλακτικών μεθόδων συντήρησής τους. Έγινε αναλυτική βιβλιογραφική έρευνα
σχετικά με προϊόντα της αλλαντοποιίας όπως ζαμπόν, ...
Αξιοποίηση υπολειμμάτων παραγωγής μανιταριών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)
Τα παραπροϊόντα μανιταριών γίνονται όλο και περισσότερο γνωστά στην βιομηχανία των τροφίμων. Εκτός από το υψηλό ποσοστό πρωτεϊνών και βιταμινών που διαθέτουν, περιέχονται σε αυτά ιχνοστοιχεία, σημαντικές βιοδραστικές ...
Εφαρμογή εδώδιμων μεμβρανών και εμπλουτισμού με φυσικά αντιοξειδωτικά για την παραγωγή τροφίμων με αυξημένη διατηρησιμότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-16)
Σκοπός της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να αξιολογήσει αν οι εδώδιμες μεμβράνες που εμπλουτίζονται με φυσικά αντιοξειδωτικά συμβάλουν στην αύξηση της διατηρησιμότητας των τροφίμων. Μία από τις κυριότερες πρώτες ύλες ...
Ανάκτηση συστατικών υψηλής διατροφικής αξίας από υποπροϊόντα βιομηχανιών μεταποίησης φρούτων και λαχανικών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-11)
Η παρούσα εργασία αποτελεί μια βιβλιογραφική ανασκόπηση, με βασικό στόχο την παρουσίαση στοιχείων σχετικά με τα υποπροϊόντα που παράγονται στη βιομηχανία τροφίμων κατά την επεξεργασία των φρούτων και των λαχανικών. Πολλά ...