Αναζήτηση
Αποτελέσματα 1-4 από 4
Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)
Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ...
Μελέτη και παραγωγή βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση και ζύμωση των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-06)
Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον συνδυασμό των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο στον οινο. Η παραγωγή του οίνου με βότανα είχε ως στόχο την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και την εξέταση της χημικής σύστασης ...
Η διερεύνηση της χρήσης των φαρμακευτικών βοτάνων αρμπαρόριζας και βασιλικού ως αντιοξειδωτικά στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)
Στόχος της παρούσας διπλωματικής μεταπτυχιακής εργασίας είναι να διερευνηθεί η χρήση των φαρμακευτικών βοτάνων Αρμπαρόριζας και Βασιλικού ως αντιοξειδωτικά στον οίνο.
Εξαιτίας την πανδημίας COVID-19, δεν ήταν δυνατή η ...
Μελέτη της Αντιοξειδωτικής Επίδρασης των Βοτάνων Αγριμόνιο – Αγγελική στον Οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-06)
Η εκπόνηση αυτής της εργασίας, σκοπό είχε να εξεταστεί κατά πόσον τα δύο βότανα, η «αγγελική» και το «αγριμόνιο», έχουν τη δυνατότητα να προστατέψουν τον οίνο από την οξείδωση, μέσω κάποιων στοιχείων που μπορεί να περιέχουν.
Η ...