Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Sauvignon blanc και περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο

dc.contributor.advisorΜπερής, Ευάγγελος
dc.contributor.authorΚορωναίος, Παναγιώτης
dc.contributor.authorΜανώλης, Ανδρέας
dc.date.accessioned2022-10-24T07:02:59Z
dc.date.available2022-10-24T07:02:59Z
dc.date.issued2022-07-20
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3202
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3042
dc.description.abstractΣτη συγκεκριμένη μελέτη διερευνήθηκε η υιοθέτηση των τάσεων της βιομηχανίας κρασιού Sauvignon blanc σε όλο τον κόσμο. Έγινε ανασκόπηση της ποικιλίας σε όλους τομείς της αναλύοντάς την σε επίπεδο αμπελογραφικό, αγρολογικό, οργανοληπτικό αλλά και ως προς την γεωγραφική της προέλευση και ιστορία. Eπίσης, έγινε προσπάθεια να απαντηθούν δύο βασικά ερωτήματα: ποια η επίδραση του Sauvignon blanc στην οικονομία του οίνου και ποιες οι βέλτιστες συνθήκες για την παραγωγή ενός κρασιού υψηλής ποιότητας. Όλες αυτές οι συνθήκες πρέπει να εξισορροπούνται μεταξύ της παραδοσιακής αμπελουργίας και της τάσης του Νέου Κόσμου. Η μελέτη απέδειξε ότι η ανάλυση swot μπορεί να αποδειχθεί ως αποτελεσματικό εργαλείο σε συνδυασμό με τη χρήση παραδοσιακών τεχνικών αμπελουργίας, το terroir και τη χρήση σύγχρονων τεχνικών οργανοληπτικής αξιολόγησης προκειμένου να επιτευχθεί η υψηλή ποιότητα του προϊόντος με τις απαιτήσεις των καταναλωτών.el
dc.format.extent66el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nd/4.0/*
dc.subjectΟινοποίησηel
dc.subjectSauvignon blancel
dc.subjectTerroirel
dc.subjectΝέος Κόσμοςel
dc.subjectΟινοπαραγωγοίel
dc.subjectΟργανοληπτικός έλεγχοςel
dc.titleΑμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Sauvignon blanc και περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμοel
dc.title.alternativeAmpelographic study of Vitis vinifera var. Sauvignon blanc and description of the organoleptic profile of wines produced in different regions across the worldel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThis study investigated the adoption of Sauvignon blanc wine industry trends around the world. The variety was reviewed in all areas of analysis at the viticultural, agrological, organoleptic level, but also in terms of its geographical origin and history. This study tried to respond in two main questions: the impact of Sauvignon blanc in wine economy and the optimum conditions to produce a high-quality wine. All these conditions must be balanced between the traditional and the New World trend viniculture. The study proved that the swot analysis can be proved as an effective tool among with the use of traditional techniques of viniculture, the terroir, and the use of modern sensory evaluation techniques in order to compromise the high quality of the product with the consumer demands.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές