Show simple item record

Αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο

dc.contributor.advisorΜπερής, Ευάγγελος
dc.contributor.authorΠολυζωγοπούλου, Ασημίνα
dc.contributor.authorΣκαράκη, Ελένη
dc.date.accessioned2022-11-21T08:59:28Z
dc.date.available2022-11-21T08:59:28Z
dc.date.issued2022-07-20
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/3371
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-3211
dc.description.abstractΑντικείμενο της βιβλιογραφικής έρευνας που ακολουθεί είναι η αμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και η περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμο. Η ποικιλία Riesling, φαίνεται να αποτελεί μία από τις σημαντικότερες ποικιλίες κρασιού, τόσο όσον αφορά την καλλιέργεια της παγκόσμια, αλλά και σε ότι αφορά την κατανάλωση των οίνων που προέρχονται από αυτή, και τα οικονομικά οφέλη που αυτό συνεπάγεται. Το γεγονός, ότι αυτή η ποικιλία επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την τοποθεσία που καλλιεργείται, έχει σαν αποτέλεσμα την δημιουργία οίνων με διαφορετικά χαρακτηριστικά κάθε φορά. Γι αυτό το λόγο στην παρούσα έρευνα γίνεται λεπτομερής αναφορά στις τοποθεσίες καλλιέργειας της και στους τύπους κρασιού που προκύπτουν.el
dc.format.extent170el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΟίνοςel
dc.subjectRieslingel
dc.subjectWineel
dc.subjectWine marketel
dc.titleΑμπελογραφική μελέτη της ποικιλίας Riesling και περιγραφή του οργανοληπτικού προφίλ των παραγόμενων οίνων σε διαφορετικά αμπελοοινικά διαμερίσματα ανά τον κόσμοel
dc.title.alternativeAmpelographic study of Vitis vinifera var. Riesling and description of the organoleptic profile of wines produced in different wine-growing regions across the worldel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThe object of this thesis is the viticultural study of the Riesling variety and the description of the organoleptic profile of the wines produced in different viticultural departments around the world. The Riesling variety seems to be one of the most important wine varieties, both in terms of its cultivation worldwide, but also in terms of the consumption of the wines derived from it, and the economic benefits that this entails. The fact that this variety is greatly influenced by the location where it is grown, results in the creation of wines with different characteristics each time. For this reason, in the present research, a detailed reference is made to its cultivation sites and to the resulting wine types.el


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Except where otherwise noted, this item's license is described as
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές