• Ανάλυση πρωτεϊνών φυτικών σπόρων με ηλεκτροφόρηση 

      Μιχαήλ, Αλέξανδρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-02-28)
      Στην παρούσα πτυχιακή εργασία, γίνεται χρήση ηλεκτροφορητικών τεχνικών για την ανάλυση πρωτεϊνών από σπόρους χαρουπιού. Οι συγκεκριμένοι σπόροι έχουν πρωτίστως ζυμωθεί ή μη από συγκεκριμένες καλλιέργειες μικροοργανισμών, ...
    • Αντιοξειδωτικές δράσεις από διάφορα φυσικά εκχυλίσματα 

      Ψαρόπουλος, Ιάκωβος; Γρηγοράτος, Χριστόφορος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-10-04)
    • Εφαρμογές της μικροβιακής ζύμωσης σε φυτικούς σπόρους 

      Ξαϊδάρας, Ιωάννης Γεώργιος; Κουρουμλίδης, Συμεών (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-26)
      Αντικείμενο αυτής της εργασίας αποτελεί η μελέτη των φυτικών σπόρων, των ευεργετικών ιδιοτήτων που προσφέρουν οι μικροβιακές ζυμώσεις και των πιθανών εφαρμογών στη βιομηχανία τροφίμων. Οι φυτικές πηγές τροφίμων αποτελούν ...
    • Μελέτη αντιοξειδωτικής δράσης ενώσεων μετά από γαστρεντερική προσομοίωση. 

      Γεωργακοπούλου, Παναγιώτα; Στέρπη, Ευσταθία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-06-21)
      Δεδομένου ότι το χαρούπι αποτελεί την νέα τάση στην αγορά και επανέρχεται εδραιώνοντας την θέση του στο καθημερινό διατροφολόγιο του κόσμου λόγω της ωφέλιμης δράσης του στην υγεία και του πλούσιου περιεχομένου από ...