Εμφάνιση απλής εγγραφής

Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο

dc.contributor.advisorΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.authorΑντωνιάδης, Ιωάννης
dc.date.accessioned2021-03-16T06:35:34Z
dc.date.available2021-03-16T06:35:34Z
dc.date.issued2021-03-04
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/417
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-268
dc.description.abstractΣε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε διαφορετικός λυκίσκος ως προς την διαφορετική γεωγραφική περιοχή καλλιέργειας. Τα υπόλοιπα συστατικά παρέμειναν ίδια σε ποσότητα και ποιότητα. Σκοπός λοιπόν της εργασίας αυτής είναι να γίνουν αντιληπτές οι γευστικές και αρωματικές διαφορές που εμφανίζουν οι λυκίσκοι όταν αυτοί χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ζύθου καθώς και το κατά πόσο μπορούν αυτοί οι λυκίσκοι να χρησιμοποιηθούν στην παραγωγή ζύθου. Τα συμπεράσματα που βγήκαν με βάση τις αναλύσεις που έγιναν στα τελικά προιόντα είναι ότι λυκίσκοι είχαν διαφορετικό και ενδιαφέρον αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα, αλλά δεν εμφάνισαν μεγάλες πικρικές ικανότητες. Πιο συγκεκριμένα οι λυκίσκοι προσέφεραν ιδιαίτερα αρώματα όπως χορτώδες, βοτανικό, λουλουδιών και φρούτων (κίτρου, μπανάνας, αχλαδιού και κόκκινων φρούτων). Επίσης παρατηρήθηκαν και κάποια σφάλματα καθώς κάποια αρώματα και γεύσεις μπορεί να προέρχονται και από τυχόν λάθη που έχουν γίνει κατά τη διαδικασία της παραγωγής όπως φάνηκε και από τις μετρήσεις της ολικής οξύτητας όπου δύο δείγματα εμφάνισαν υψηλές μετρήσεις. Θα παρουσίαζε ενδιαφέρον η πιο ενδελεχής ανάλυση των λυκίσκων, η ελεγχόμενη φύτευση τους αλλά και το «πάντρεμα» με άλλους γνωστούς λυκίσκους του εμπορίου.el
dc.format.extent88el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.subjectΖύθοςel
dc.subjectΑυτοφυής Λυκίσκοςel
dc.subjectΠικρική Ικανότηταel
dc.titleΠαραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκοel
dc.title.alternativeBeer Production with Self-grown Hopsel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeΚεχαγιά, Δέσποινα
dc.contributor.committeeΕυαγγέλου, Αλεξάνδρα
dc.contributor.committeeΣεχάντε, Αντνάν
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτώνel
dc.description.abstracttranslatedThis dissertation is a research about self – grown hops that grow in the lands of Central and Western Macedonia, Greece. There were produced five beers of the same style (Pale Ale). All the ingredients were the same in quantity and quality except from the hops. Different hops were used in each beer (bitter and aromatic), depending on the cultivation area. The purpose of this research is to understand the differences that self - grown hops show when they are used to produce beer, so as taste, aroma but also through chemical analyses specialized for beer. And also if the hops can be used for producing beer. The conclusions drawn from the analysis of the final products are that hops had different and interesting aromas and flavor but did not show great bitterness abilities. More specifically, hops offered special aromas such as herbaceous, botanical, flowers and fruits (citrus, banana, pear and red fruits). Some off flavors were also observed that may have been produced during the production process as shown by the acidity measurements that two samples showed high measurements. It would be interesting a most thorough analysis, such as their controlled planting and the producing of hybrids with other well-known hops.el


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής