• Επίδραση του θειώδους στους μικροοργανισμούς του γλεύκους και οργανικοί-βιολογικοί οίνοι 

      Κανελλοπούλου, Γεωργία Νικολέτα; Κάτση, Δήμητρα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-09)
      Οι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Μάλιστα, δεκαετίες τώρα, τόσο χημικοί όσο και οινολόγοι έχουν μελετήσει με διάφορες εφαρμογές ...
    • Επίδραση των συστατικών στο φάσμα του οίνου 

      Γκαλμπένη, Ευδοξία; Τριπολιτσώτη, Άννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09)
      Στην οινολογία, θεωρούμε τον οίνο ως ένα σύνολο συστατικών που αναδιαμορφώνεται από ένα ευρύ φάσμα πολλών μεταβλητών. Σημαντικός παράγοντας που επιδρά στο τελικό προϊόν είναι η αλληλεπίδραση των συστατικών του που ...
    • Μελέτη τανινών και προσθήκη αυτών σε ερυθρό οίνο 

      Νίκα, Μαλαματένια; Θωμοπούλου, Νικολέτα-Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-07-08)
      Oι τανίνες είναι ‘ενώσεις’ που ανήκουν στην κατηγορία των φαινολικών συστατικών. Η εγχώρια οινική κουλτούρα έχει αλλάξει, αλλά ο όρος «τανίνη» εξακολουθεί να είναι το πιο άγνωστο, αν και είναι τόσο σημαντικό δομικό ...
    • Παραγωγή οίνου από ακτινίδια 

      Λεμονής, Κυριάκος; Κοντοδήμος, Παναγιώτης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07)
      Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η παραγωγή κρασιών από ακτινίδια. Τα ακτινίδια είναι μία καλλιέργεια που ξεκίνησε από τον Κίνα και εξαπλώθηκε σε πολλές χώρες. Στον ελληνικό χώρο, η καλλιέργεια ακτινιδίων ξεκίνησε ...
    • Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης σακχάρων στα γλεύκη οίνων και μπύρας 

      Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνα; Νίκα, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-09-28)
    • Σύγχρονες μέθοδοι ανάλυσης για το γεωγραφικό προσδιορισμό της προέλευσης των οίνων 

      Μαύρου, Θωμαΐς-Λητώ; Ρούβαλη, Ασημίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07)
      Ο οίνος, είναι ίσως το πιο γνωστό, ευρείας κατανάλωσης προϊόν ζύμωσης που καταναλώνεται σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου. Τα ποτά είναι εμπορικά προϊόντα και η παραγωγή τους εξελίσσεται συνεχώς, με τη βιομηχανία τροφίμων ...