Browsing Πτυχιακές εργασίες by Keywords "Αλκοολική ζύμωση"
Now showing items 4-8 of 8
-
Παραγωγή γλυκού οίνου από την ποικιλία Σαββατιανό με γλεύκος που προκύπτει από την πίεση κατεψυγμένων σταφυλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-02-15)Το ice wine είναι ένας τυπικός επιδόρπιος οίνος που παράγεται από παγωμένα σταφύλια όταν η φυσική τους θερμοκρασία είναι ≤ -8 °C. Τα σταφύλια συλλέγονται και συμπιέζονται σε κατεψυγμένη κατάσταση: οι φλοιοί των σταφυλιών ... -
Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ... -
Παραγωγή Μηλίτη
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-09-30)Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη αναλύονται οι κύριες κατηγορίες μηλίτη που υπάρχουν βάση τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο παραγωγής του, αλλά και η ταξινόμησή του βάση τη χημική σύσταση. Ακολούθως, αναφέρονται ... -
Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ... -
Συγκριτική μελέτη παλαιωμένων Brandy ως προς την φαινολική τους σύσταση και την αντιοξειδωτική τους ικανότητα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-04-11)Μπράντι (brandy) ορίζεται το αλκοολούχο ποτό που προέρχεται από την απόσταξη ζυμούμενων φρούτων , όπως σταφύλια,μήλα, αχλάδια, κεράσια ή δαμάσκηνα. Όταν παραχθεί από αποσταγμένο οίνο, προερχόμενο από σταφύλια ονομάζεται ...