Now showing items 3-5 of 5

    • Μελέτη και αξιολόγηση γηγενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae 

      Παπαχρήστου, Γεώργιος; Γράμψας, Αθανάσιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-07-18)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία επικεντρώνεται στην αξιολόγηση γηγενών στελεχών του είδους Saccharomyces cerevisiae, ως προς το οινολογικό τους δυναμικό για την παραγωγή οίνων της ποικιλίας Ασύρτικο. Οι εξεταζόμενες ζύμες έχουν ...
    • Μελέτη της ικανότητας προσκόλλησης της ζύμης αλλοίωσης του οίνου Brettanomyces bruxellensis 

      Μουρδουκούτας, Νικόλαος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2024-03-04)
      Η ικανότητα προσκόλλησης και η δημιουργία βιοΰμενίων από αλλοιογόνους μικροοργανισμούς απασχολεί τη βιομηχανία τροφίμων λόγω των σημαντικών οικονομικών συνεπειών που μπορεί να επιφέρει. Πολλές φορές οι αντιμικροβιακοί ...
    • Μελέτη της κινητικής ανάπτυξης νέων στελεχών ζυμών του Ελληνικού terroir 

      Μαζωνάκη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2023-10-02)
      Η χρήση διαφορετικών γηγενών στελεχών ζυμομυκήτων και η παραλλακτικότητα της βιολογικής τους απόκρισης σε διαφορετικά περιβάλλοντα ανάπτυξης, αποτέλεσε το επίκεντρο της παρούσας μελέτης. Έξι επιλεγμένα προς μελέτη στελέχη ...