• Παραγωγή Ζύθου με Αυτοφυή Λυκίσκο 

      Αντωνιάδης, Ιωάννης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-04)
      Σε αυτή την πτυχιακή διατριβή έγινε παραγωγή ζύθου με αυτοφυή λυκίσκο, ο οποίος εκφύεται στις περιοχές της Έδεσσας και της Φλώρινας. Παρασκευάστηκαν πέντε ίδιου στυλ ζύθοι (Pale Ale) στους οποίους χρησιμοποιήθηκε ...
    • Η άμπελος και τα προϊόντα της στην φαρμακευτική και κοσμετική επιστήμη. 

      Μούργκας, Ζήσης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Τα φαρμακευτικά φυτά ανήκουν στα παλαιότερα γνωστά προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης, που έχουν χρησιμοποιηθεί από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και αποτελούν βασικά συστατικά των σκευασμάτων, που χρησιμοποιούνται στο ...
    • Παρασκευή και μελέτη βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση των βοτάνων «Σαμπούκος» και «Κάρδαμο» 

      Κουτρούλη, Χριστίνα; Κουφαλέξη-Βένιου, Ολυμπία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-05)
      Κατά την αρχαιότητα η απουσία της τεχνολογίας, του εξοπλισμού και κατά συνέπεια των φαρμάκων οδήγησε τον άνθρωπο στην αξιοποίηση φυσικών παραγόντων ως ανάγκη για επιβίωση και ιατρική περίθαλψη. Αναζήτησε έτσι από την ...
    • Χρήση υδροβιότοπων στην επεξεργασία των υγρών αποβλήτων των οινοποιείων 

      Μυτακίδου, Αθηνά-Στεφανία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-22)
      Η εδαφική επέκταση των οινοποιητικών περιοχών σε γεωγραφικά μέρη πέραν του παραδοσιακού ευρωπαϊκού τόξου και η άνοδος των ποσοστών κατανάλωσης του οίνου στις αναπτυσσόμενες χώρες οδήγησε σε αύξηση της παγκόσμιας παραγωγής ...
    • Αλκοολούχο ποτό από απόσταξη μήλων και αχλαδιών 

      Σοφιανίδης, Γεώργιος; Μπαρούνη, Βασιλική (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-03-24)
      Η παρούσα πτυχιακή ασχολείται με την παραγωγή αποστάγματος από φρούτα όπως το μήλο και το αχλάδι συγκρίνοντάς τα με το απόσταγμα σταφυλιού, το γνωστό σε όλους τσίπουρο. Το μήλο καθώς και το αχλάδι είναι δύο φρούτα ...
    • Μελέτη της εκχυλισματικής ικανότητας της ρητίνης πεύκης χαλεπίου στις ζυμώσεις και μελέτη της οξειδωτικής της ικανότητας 

      Λιάτης, Σωτήριος; Μαρκάτη, Όλγα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον ρητινίτη οίνο ο οποίος παράγεται εδώ και χιλιάδες χρόνια όπως αποδεικνύεται από αρχαιολογικά ευρήματα και γραπτές αναφορές. Τα τελευταία χρόνια χαρακτηρίστηκε ως οίνος ονομασίας ...
    • Παραγωγή ξιδιού από μπύρα και ανάλυσή του 

      Βασιλόπουλος, Βασίλειος; Παρασκευοπούλου, Ελεάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Το ξίδι ανά τους αιώνες αποτελεί αναμφίβολα, βρώσιμο προϊόν το οποίο χαίρει σεβασμού και εκτίμησης από τον άνθρωπο, καθώς αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής του. Η ιστορία του ξεκινά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ...
    • Καταναλωτικές στάσεις και αντιλήψεις απέναντι στα κρασιά ιδιωτικής ετικέτας 

      Καραγιάννη, Ιωάννα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-12)
      Στόχος της πτυχιακής μου εργασίας είναι η παρουσίαση της τάσης που αναπτύσσει το καταναλωτικό κοινό απέναντι στα κρασιά ιδιωτικής ετικέτας. Τα κρασιά ιδιωτικής ετικέτας αποτελούν εμπορεύματα που φέρουν την επωνυμία του ...
    • Η διείσδυση του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές τον 21ο αιώνα ειδική περίπτωση της αμερικάνικης αγοράς 

      Κατιφές, Ελευθέριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)
      Ο αμπελοοινικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της εθνική και αγροτικής μας οικονομίας της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική διείσδυση του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές. ...
    • Σταθερότητα και διατηρησιμότητα του αφρού της μπύρας 

      Γεωργικόπουλος, Χαράλαμπος; Αμανατίδης, Σωτήρης (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-14)
      Στην πτυχιακή θα παρουσιαστούν διάφορες πτυχές όσο αναφορά την σταθερότητα και την διατηρισιμότητα του αφρού της μπύρας. Η ανάλυση του αφρού μπορεί να γίνει και από χημικής άποψης άλλα και από φυσικής. Ουσιαστικά ο όρος ...
    • Επίδραση εκχυλισιμότητας ξύλου δρυός στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά οίνου Σαββατιανού 

      Λαμπρινόπουλος, Χρήστος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-15)
      Η παρούσα πτυχιακή εργασία θα παρουσιάσει βιβλιογραφικά στοιχεία της χρήσης δρυός στην παραγωγή οίνου και ιδιαίτερα τη λευκή οινοποίηση, καθώς και τη χρήση των υποκατάστατων του δρύινου βαρελιού. Θα ακολουθήσει ανάλυση ...
    • Παραγωγή υδρόμελου από ελληνικές ποικιλίες μελιών 

      Αποστόλου, Σοφία; Βούρτης, Δημήτρης; Γρατσία, Άννα-Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Το μέλι είναι προϊόν που παράγουν οι μέλισσες του είδους Αpis melifera από το νέκταρ των φυτών. Στην Ελλάδα η παραγωγή μελιού είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη διατηρώντας όμως την ποιότητα του καθώς και το σεβασμό κατά τη ...
    • Η επίδραση της χρήσης ιβίσκου στη ζυθοποίηση & η επίδραση στη σύσταση και στα χαρακτηριστικά του ζύθου 

      Βασιάδη, Ελένη; Ζιώβας, Βασίλειος; Χρηστίδη, Νεκταρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-22)
      Η εργασία αυτή πραγματοποιήθηκε ώστε να διαπιστωθεί πειραματικά η επίδραση του ιβίσκου (Hibiscus sabdariffa) στη ζυθοποίηση, στη σύσταση της μπίρας, καθώς και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έξι εμπορικά δείγματα ...
    • Διεργασίες παραγωγής σάκε 

      Εσκίογλου, Θάνος Φοίβος; Τούνιν (Tunin), Αντόν (Anton) (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-23)
      Η παρούσα έρευνα παρουσιάζει την αρχική προσέγγιση στα προβλήματα και στα ζητήματα που τίθενται από τις διεργασίες παραγωγής του σάκε, κάτι που δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου στην ελληνική βιβλιογραφία. Κατά την έρευνα ...
    • Μελέτη των οργανολητικών χαρακτηριστικών των ροζέ οίνων που παράγονται στην Ελλάδα 

      Κουκουλέτσος, Γεώργιος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09)
      Η αντίληψη της γεύσης και του αρώματος του οίνου είναι το αποτέλεσμα πλήθους αλληλεπιδράσεων μεταξύ ενός μεγάλου αριθμού χημικών ενώσεων και οργανοληπτικών υποδοχέων. Οι ενώσεις αλληλεπιδρούν και συνδυάζονται και εμφανίζουν ...
    • Συμπεριφορά κατανάλωσης αλκοόλ κατά την διάρκεια της πανδημίας COVID-19 

      Μικρώνης, Νικηφόρος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-09-30)
      Η παρούσα έρευνα συντάχθηκε με σκοπό την μελέτη της ανθρώπινης συμπεριφοράς αναφορικά με την κατανάλωση αλκοόλ κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19. Πραγματοποιήθηκε με την μορφή ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, και σε ...
    • Χαρακτηρισμός των αρωματικών ενώσεων της ποικιλίας Μαλαγουζιά 

      Πεύκαρου, Κωνσταντίνα; Μυριάνθους, Χριστίνα (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)
      Απομόνωση και προσδιορισμός των αρωματικών ουσιών από οίνους της ποικιλίας Μαλαγουζιά
    • Οίνοι χωρίς αλκοόλ και οίνοι με χαμηλή περιεκτικότητα αιθανόλης: επισκόπηση και μέθοδοι παραγωγής 

      Κιούσης, Βασίλης; Στεφάνου, Άννα-Μαρία (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10)
      Ο σκοπός της εργασίας αυτής ήταν να κάνουμε μια γενική επισκόπηση των παραπάνω κατηγοριών ποτών ξεκινώντας από την νομοθεσία που τα διέπει, τις καταναλωτικές τάσεις και τις προσεγγίσεις Μάρκετινγκ αυτών στις διάφορες ...
    • Σύγχρονες τάσεις στην αγορά του οίνου 

      Ιωαννίδου, Νίκη-Μαγδαληνή (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-04)
      Η παρούσα μελέτη εξετάζει τις σύγχρονες τάσεις στην αγορά του οίνου και τη δυνατότητα προσαρμογής ενός οινοποιείου μικρομεσαίας δυναμικότητας σε αυτές. Αρχικά, παραθέτονται στοιχεία για τη διαχρονική κατανάλωση του οίνου ...
    • Μέθοδοι απολύμανσης των υγρών αποβλήτων 

      Παπαλόης, Δημήτριος (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-10-05)
      Κατά τα τελευταία 30 χρόνια, περιβαλλοντικά ζητήματα σχετικά με τις χημικές και βιολογικές μολύνσεις του νερού έχουν καταστεί μείζον μέλημα της κοινωνίας, των δημόσιων αρχών και της βιομηχανίας. Οι περισσότερες οικιακές ...