Πτυχιακές εργασίες: Πρόσφατες υποβολές
Αποτελέσματα 141-160 από 218
-
Κλιματική αλλαγή στον ελληνικό αμπελώνα & τρόποι αντιμετώπισης των επιπτώσεων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται την βιβλιογραφική ανασκόπηση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής και της σημασίας των επιπτώσεων αυτής στην αμπελοκαλλιέργεια, με έμφαση τις ποικιλίες που προορίζονται για την ... -
Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου και σώματος με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού, γαρύφαλλο και νυχτολούλουδο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Έχοντας υπόψιν τις θετικές επιδράσεις των βοτάνων και των πολυφαινολών που εμπεριέχονται στο κόκκινο σταφύλι ως αντιοξειδωτικό στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού και όχι μόνο, θελήσαμε να δημιουργήσουμε μία κρέμα ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής επίδρασης των βοτάνων βασιλικός-χαμομήλι στον Ροδίτη-αλεπού οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-19)Στόχος της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι να μελετηθεί η πιθανή μεταβολή στα φαινολικά συστατικά και στην αντιοξειδωτική ικανότητα του «Ροδίτη αλεπού» οίνου, μετά την εκχύλισης των βοτάνων «Βασιλικός» και «Χαμομήλι» στο ... -
Σύγκριση μεθόδων ανάλυσης αναγόντων σακχάρων στη μπύρα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Η μπύρα είναι ένα αλκοολούχο ποτό, γνωστό από την αρχαιότητα. Έχει ως πρώτες ύλες το νερό που αποτελεί το 90%, το κριθάρι ως αμυλούχο υπόστρωμα το οποίο μετά την υδρόλυσή του θα δώσει τα σάκχαρα, το λυκίσκο, ο οποίος ... -
Σύνθεση και μελέτη προϊόντων περιποίησης προσώπου με χρήση πολυφαινολών κόκκινου σταφυλιού, πράσινο τσάι και κανέλα
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)Η πτυχιακή εργασία στοχεύει στην ανασκόπηση των ιδιοτήτων των πολυφαινολών που εξάγονται από ερυθρά σταφύλια και την χρήση αυτών στην παραγωγή κρέμας περιποίησης προσώπου. Για εμπλουτισμό του θέματος και του προϊόντος ... -
Οίνος και υγεία
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Το κρασί είναι ένα υδροαλκοολικό διάλυμα (80-85% νερό) που περιλαμβάνει μια μεγάλη ποικιλία χημικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των σακχάρων, των οργανικών οξέων, των φαινολικών ενώσεων, των αρωματικών ενώσεων, των ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Δεντρολίβανο και Φασκόμηλο στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία είχε σαν στόχο να παρασκευαστεί ένας βιολειτουργικός οίνος, μέσω της εκχύλισης των αιθέριων ελαίων των βοτάνων δενδρολίβανο και φασκόμηλο σε λευκό οίνο , τη μελέτη των φαρμακευτικών ιδιοτήτων ... -
Μελέτη της αντιοξειδωτικής δράσης των βοτάνων Μέντας και Δυόσμου στον οίνο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-18)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε η δυνατότητα εκχύλισης των φαινολικών και των αντιοξειδωτικών συστατικών των βοτάνων μέντας και δυόσμου στον έτοιμο οίνο παραγωγής του τμήματος Επιστημών Οίνου, Αμπέλου και Ποτών ... -
Επίδραση του Terroir στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των οίνων στην Ελλάδα από γηγενείς και ξενικές ποικιλίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-21)Θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας είναι η επίδραση του terroir στον ελληνικό οίνο, που παράγεται είτε από γηγενείς είτε από ξενικές ποικιλίες. Το terroir διαμορφώνεται από το έδαφος, την τοπογραφία, το κλίμα αλλά και ... -
Παραγωγή ζύθου τύπου Honey Ale - Μελέτη της επίδρασης του τύπου και του ποσοστού μελιού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-22)Η γλυκαντική ουσία, που παράγεται φυσικώς από τις μέλισσες του είδους Apis melifera, ονομάζεται μέλι. Από την αρχαιότητα θεωρούντο «θεόσταλτη» τροφή και μέχρι σήμερα αποτελεί ένα φυσικό γλυκαντικό προϊόν με πολλές ευεργετικές ... -
Ζυμωτικό δυναμικό στελεχών Saccharomyces cerevisiae από την περιοχή της Νεμέας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-07-13)Στα πλαίσια της εργασίας αυτής αξιολογήθηκε η φαινοτυπική ποικιλομορφία 20 ενδογενών στελεχών Saccharomyces cerevisiae από την περιοχή της Νεμέας. Εξετάστηκαν ως προς χαρακτηριστικά του ζυμωτικού και οινολογικού τους ... -
Επίδραση της προζυμωτικής θολερότητας στην ζυμωτική ικανότητα του Σαββατιανού
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022)Στην παρούσα πτυχιακή εργασία εξετάζεται η επίδραση των λεπτών οινολασπών στην οινοποίηση γλεύκους της ποικιλίας Σαββατιανό. Η πραγματοποίηση ή μη της προζυμωτικής απολάσπωσης, αλλά και ο βαθμός διαύγασης που αναμένεται ... -
Οι φωτοσυνθετικές αποκρίσεις των φύλλων του αμπελιού υπό την επίδραση υψηλών θερμοκρασιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-30)Έχει εκτιμηθεί ότι η κλιματική αλλαγή, από την άποψη των αλλαγών στα πρότυπα θερμοκρασίας και βροχόπτωσης, θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επόμενες δεκαετίες στην αμπελουργική ζώνη της Ευρώπης. Η θερμική αύξηση μπορεί ... -
Μελέτη της Metschnikowia pulcherrima στην παραγωγή ζύθου
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-09)Τα τελευταία χρόνια ο χώρος της ζυθοποιίας έχει στραφεί στην αναζήτηση καινοτόμων ιδεών και παραγωγής ζύθων με πολύπλοκα αρωματικά χαρακτηριστικά. Κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι ζυμομύκητες, οι οποίοι σε διαφορετικές συνθήκες ... -
Μελέτη και παραγωγή βιολειτουργικού κρασιού με εκχύλιση και ζύμωση των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-06-06)Η πτυχιακή εργασία αναφέρεται στον συνδυασμό των βοτάνων μέντα και ευκάλυπτο στον οινο. Η παραγωγή του οίνου με βότανα είχε ως στόχο την αξιολόγηση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και την εξέταση της χημικής σύστασης ... -
Παραγωγή αφρώδους οίνου απο την ποικιλία Ξυνιστέρι με την παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-02-15)Η πτυχιακή εργασία έχει σκοπό την συλλογή στοιχείων για την παραγωγή αφρωδών οίνων με παραδοσιακή μέθοδο Καμπανίας και τις ποικιλίες αμπελιών που χρησιμοποιούνται. Επίσης γίνονται αναφορές για τις Κυπριακές ποικιλίες ... -
Η διείσδυση του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές τον 21ο αιώνα ειδική περίπτωση της αμερικάνικης αγοράς
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2021-07-13)Ο αμπελοοινικός τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την ανάπτυξη της εθνική και αγροτικής μας οικονομίας της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική διείσδυση του ελληνικού οίνου στις διεθνείς αγορές. ... -
Φυσιολογικά χαρακτηριστικά και αρωματικός χαρακτήρας οίνων πέντε ελληνικών ποικιλιών
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-10)Σκοπός αυτής της εργασίας είναι η μελέτη των αμπελογραφικών χαρακτηριστικών και του αρωματικού χαρακτήρα των οίνων των ποικιλιών Ασύρτικο, Μαλαγουζιά, Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Αγιωργίτικο και Ξινόμαυρο. Αρχικά, γίνεται μία ... -
Συστατικά καλλυντικών από τα απόβλητα των οινοποιείων
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-29)Η παρούσα πτυχιακή εργασία με τίτλο< Συστατικά Καλλυντικών Από Τα Απόβλητα Των Οινοποιείων>εκπονήθηκε στα πλαίσια της ολοκλήρωσης των προϋποθέσεων για τη λήξη του πτυχίου μου από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Διεθνώς, ... -
Μελέτη της χρήσης φασματοσκοπίας υπερύθρου μετασχηματισμού Fourier (FT-IR) στο διαχωρισμό οίνων από περισσότερες από μια ποικιλίες
(Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, 2022-03-15)Η ποικιλία και η προέλευση ενός οίνου αποτελούν παράγοντες που καθορίζουν την ποιότητά του, καθώς και την τιμή στην οποία θα προωθηθεί στο εμπόριο και την αγορά. Για το λόγο αυτό κρίνεται αναγκαία η ταξινόμηση των οίνων ...