dc.contributor.advisor | Stefanou, Valentina | |
dc.contributor.author | Λιάτσος, Σεραφείμ | |
dc.contributor.author | Βίλα, Μαρία | |
dc.date.accessioned | 2021-03-18T07:00:18Z | |
dc.date.available | 2021-03-18T07:00:18Z | |
dc.date.issued | 2021-02-26 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/430 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-281 | |
dc.description.abstract | Η παρούσα εργασία ασχολείται με τις φαρμακευτικές ιδιότητες του κρόκου (saffron), ο οποίος χρησιμοποιείται ευρέως σε τροπικές και υποτροπικές χώρες με διάφορους τρόπους τόσο στο νοικοκυριό όσο και για ιατρικούς σκοπούς. Τα στίγματα του φυτού χρησιμοποιούνται επειδή περιέχουν μια ποικιλία χημικών συστατικών με πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες για τη θεραπεία διαφόρων παθήσεων. Σε διάφορες χώρες, το σαφράν χρησιμοποιήθηκε στην παραδοσιακή ιατρική τους από τους προϊστορικούς χρόνους. Τα χημικά συστατικά μελετήθηκαν για τις διαφοροποιημένες ιδιότητές τους και αυτή η ανασκόπηση επικεντρώνεται στα λεπτομερή χημικά συστατικά, όπως επίσης και στις φαρμακολογικές ιδιότητες που έχουν εντοπιστεί.
Στην παρούσα εργασία αρχικά επιχειρείται μια εισαγωγή στο αντικείμενο του saffron μέσω της παρουσίασης των χημικών συστατικών του και της πορείας του, ενώ στη συνέχεια καταγράφονται όλοι οι διαφορετικοί του τύποι. Κατόπιν αυτού παρουσιάζονται τα στάδια της καλλιέργειας του saffron, καθώς και οι ιδιότητές (με έμφαση στις φαρμακευτικές ιδιότητες που αποτελούν και το βασικό σημείο του πονήματος) και η επίδρασή του στον ανθρώπινο οργανισμό. | el |
dc.format.extent | 87 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/4.0/deed.el | * |
dc.subject | Crocus sativus L | el |
dc.subject | Φαρμακευτική δράση | el |
dc.subject | Χημική σύνθεση | el |
dc.subject | Νήματα | el |
dc.subject | Στίγμα | el |
dc.title | Φαρμακευτικές ιδιότητες του κρόκου (Σαφράν) | el |
dc.title.alternative | Medicinal properties of saffron | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | HOUHOULA, DIMITRA | |
dc.contributor.committee | Αντωνόπουλος, Διονύσιος | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |
dc.description.abstracttranslated | This paper addresses the medicinal properties of saffron, which is used widely in tropical and subtropical countries in a multitude of ways in both household and for medicinal purposes. The stigmas of the plant are used for they contain a variety of chemical constituents, which make them suitable to possess diversified medicinal properties for treating various ailments. In many countries, saffron is been used in their traditional medicine from the pre‐historic ages. Chemical constituents were studied for their diversified properties and this review focuses on the detailed chemical constituents, along with the pharmacological properties reported for the plant.
More specifically, the main analysis is based on five axes; first, an introduction is made to the subject of saffron through the presentation of its chemical components and its course from its first appearance until today, while all its types are also recorded after that. Afterwards, the different stages of saffron cultivation are presented, as well as the properties (with emphasis on the medicinal properties that are the main point of the project) and its effects on the human body. | el |