Εμφάνιση απλής εγγραφής

Ο ρόλος του κρασιού στην μεσογειακή διατροφή

dc.contributor.advisorKanellou, Anastasia
dc.contributor.authorΑραπίδη, Μαρία Ελένη
dc.date.accessioned2023-09-15T07:58:35Z
dc.date.available2023-09-15T07:58:35Z
dc.date.issued2023-06-28
dc.identifier.urihttps://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5069
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4907
dc.description.abstractΣτην σημερινή εποχή εμφανίζονται πληθώρα από προβλήματα στην υγεία του ανθρώπου τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις κακές διατροφικές του συνήθειες. Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής απαιτεί την μέγιστη διάθεση του χρόνου μας στην παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα ο ωφέλιμος χρόνος για διασκέδαση και διατροφή συνεχώς να συρρικνώνεται. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι οι άνθρωποι να στρέφονται όλο και περισσότερο στο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό προκειμένου να κερδίσουν χρόνο. Όμως το μέγιστο αγαθό του ανθρώπου είναι η διατήρηση της καλής του υγείας προκειμένου να αποφευχθούν χρόνιες και μη ασθένειες που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Έχει αποδειχθεί ότι η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί το καλύτερο διατροφικό πρότυπο που μπορεί να συνεισφέρει στην αποφυγή αυτών των ασθενειών. Με τον όρο Μεσογειακή διατροφή αναφερόμαστε στις παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων του 1960 στις χώρες που περιβάλλουν την Μεσόγειο θάλασσα. Η παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την θέση του κρασιού στην Μεσογειακή διατροφή καθώς και για τις ευεργετικές και αρνητικές επιδράσεις του στον άνθρωπο, οι οποίες γίνονται αντιληπτές από την ανάλυση των συστατικών του.el
dc.format.extent54el
dc.language.isoelel
dc.publisherΠανεπιστήμιο Δυτικής Αττικήςel
dc.rightsΑναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/*
dc.subjectΜεσογειακή διατροφήel
dc.subjectΚρασίel
dc.subjectΜεσογειακή πυραμίδαel
dc.subjectΣυστατικά οίνουel
dc.titleΟ ρόλος του κρασιού στην μεσογειακή διατροφήel
dc.title.alternativeThe role of wine in the mediterranean dietel
dc.typeΠτυχιακή εργασίαel
dc.contributor.committeeArapitsas, Panagiotis
dc.contributor.committeeΚουσίση, Ελισάβετ
dc.contributor.facultyΣχολή Επιστημών Τροφίμωνel
dc.contributor.departmentΤμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμωνel


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail
Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές
Εκτός από όπου επισημαίνεται κάτι διαφορετικό, το τεκμήριο διανέμεται με την ακόλουθη άδεια:
Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές