dc.contributor.advisor | Kanellou, Anastasia | |
dc.contributor.author | Αραπίδη, Μαρία Ελένη | |
dc.date.accessioned | 2023-09-15T07:58:35Z | |
dc.date.available | 2023-09-15T07:58:35Z | |
dc.date.issued | 2023-06-28 | |
dc.identifier.uri | https://polynoe.lib.uniwa.gr/xmlui/handle/11400/5069 | |
dc.identifier.uri | http://dx.doi.org/10.26265/polynoe-4907 | |
dc.description.abstract | Στην σημερινή εποχή εμφανίζονται πληθώρα από προβλήματα στην υγεία του
ανθρώπου τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται από τις κακές διατροφικές του συνήθειες.
Ο σύγχρονος δυτικός τρόπος ζωής απαιτεί την μέγιστη διάθεση του χρόνου μας στην
παραγωγική διαδικασία με αποτέλεσμα ο ωφέλιμος χρόνος για διασκέδαση και διατροφή
συνεχώς να συρρικνώνεται. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι οι άνθρωποι να
στρέφονται όλο και περισσότερο στο γρήγορο και πρόχειρο φαγητό προκειμένου να κερδίσουν
χρόνο. Όμως το μέγιστο αγαθό του ανθρώπου είναι η διατήρηση της καλής του υγείας
προκειμένου να αποφευχθούν χρόνιες και μη ασθένειες που μαστίζουν την ανθρωπότητα. Έχει
αποδειχθεί ότι η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί το καλύτερο διατροφικό πρότυπο που
μπορεί να συνεισφέρει στην αποφυγή αυτών των ασθενειών.
Με τον όρο Μεσογειακή διατροφή αναφερόμαστε στις παραδοσιακές διατροφικές
συνήθειες των ανθρώπων του 1960 στις χώρες που περιβάλλουν την Μεσόγειο θάλασσα. Η
παρούσα πτυχιακή εργασία ασχολείται με την θέση του κρασιού στην Μεσογειακή διατροφή
καθώς και για τις ευεργετικές και αρνητικές επιδράσεις του στον άνθρωπο, οι οποίες γίνονται
αντιληπτές από την ανάλυση των συστατικών του. | el |
dc.format.extent | 54 | el |
dc.language.iso | el | el |
dc.publisher | Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής | el |
dc.rights | Αναφορά Δημιουργού - Μη Εμπορική Χρήση - Παρόμοια Διανομή 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Διεθνές | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/ | * |
dc.subject | Μεσογειακή διατροφή | el |
dc.subject | Κρασί | el |
dc.subject | Μεσογειακή πυραμίδα | el |
dc.subject | Συστατικά οίνου | el |
dc.title | Ο ρόλος του κρασιού στην μεσογειακή διατροφή | el |
dc.title.alternative | The role of wine in the mediterranean diet | el |
dc.type | Πτυχιακή εργασία | el |
dc.contributor.committee | Arapitsas, Panagiotis | |
dc.contributor.committee | Κουσίση, Ελισάβετ | |
dc.contributor.faculty | Σχολή Επιστημών Τροφίμων | el |
dc.contributor.department | Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων | el |